Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2010-01-09

Uttalanden om dopade

Minns ni för några år sedan? När alla kring den yppersta eliten höll käft när någon åkte dit i ett test? En talande tystnad, minst sagt. Efter en hel del klagomål på cyklisterna som verkade tycka att det var okej med fuskare så började de klaga lite när någon åkte dit. Nu har det svängt och det kan vara hårda ord som yttras från våra värlsstjärnor. Emma Johansson och Gustav Larsson uttalade ju sig direkt nyheten släpptes och också generalsekreterare Anders Karlsson.
Michael Roddarn Andersson har skaffat sig en minut till i rampljuset genom att uttala sig här:
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/cykel/article6392191.ab
Att just Roddarn uttalar sig i denna fråga känns både lustigt och olustigt på samma gång faktiskt. Vad trodde han att han tillförde i den här frågan egentligen?
Det uttalande med mest tyngd tycker jag ändå att Andreas Danielsson har på Kadens.se:
 http://www.kadens.se/cldoc/taskig-timing.htm
Om jag inte hört fel så är (var?) Danielsson och Axelsson vänner och om jag minns rätt så försökte också Danielsson sig på en karriär som landsvägsproffs, men vände snart hem efter att ha upptäckt en mindre trevlig sida av sporten. Kan ha fel här, men detta är vad jag hört/fått för mig.

3 kommentarer:

 1. Riccó var en av dem som kriticerade de dopade hårdast...

  Det är ett svårt ämne att behandla på ett bra sett. Det är alltid mycket känslor, framförallt hat när det pratas doping, med all rätt tycker jag. Men det är fel när alla hamnar bland de misstänkta syndarna, utan positiva prover eller några andra bevis. "Alla" cyklister har hamnat i det faket i medias rapportering, inte alla friidrottare fast possitiva prover och troligtvis också andelen dopade är lika hög där.

  Gled ifrån ämnet lite, som vanligt.

  SvaraRadera
 2. Hur trovärdig är roddar´n efter hans blodförgiftning inför OS i Sydney? Visst var det hans cykelsadel som gav honom ett babianarsel som sedemera utvecklades till blodförgiftning..

  Han hade nog misslyckats med centrifugeringen..

  SvaraRadera
 3. Eller så glömde han centrifugeringen och körde på högre blodvolym...
  Det finns även andra flyktiga rykten om honom , men det skall in sägas mer om det!

  Han har gjort en bra insats som proffs & är en av de som aldrig har figurerat i doping sammanhang.

  Ace

  SvaraRadera