Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-07-19

Höjde mig 10 watt på åttorna och vilket tempolopp vi fick se!


Hej och god morgon på dig!

Förra veckan så körde jag 5x8 min på min beräknade FTP och konstaterade att jag nog kunde öka någon procent. Igår så dammade jag igenom samma pass men höjde effekten med 10 watt från 315 till 325. Det gick det med! 

Nu har jag närmat mig gränsen betydligt mer, det kände jag och jag fick använda lite mer mental energi för att ta mig igenom alla intervaller på ett bra vis. 

Men passet gav också mycket mental energi. Innan passet så var jag faktiskt frustrerad och nästan lite gubbgrinig men en intervall in och allt sådant var borta. Nu fick jag istället en bekräftelse på att kroppen är på väg tillbaka till där jag vill ha den och det gav en skjuts för självförtroendet. Det har känts som om något hänt under de senaste veckorna vilket är en bra och fin känsla som jag vill ha med mig. Kan jag höja bara 5-10 watt till så är jag på en riktigt bra nivå igen.


Det här var kanske inte vad jag hade tänkt mig att köra men det blev riktigt bra i slutändan. 


Vad säger ni om tempoetappen på Touren igår då? Jösses vilket tempo, nästan omänskligt bra. Det blir svårt att upprepa den prestationen för det såg snudd på perfekt ut. Vi lär förhoppningsvis få en sprakande bergsetapp idag då många cyklister nu insett att tempot inte gick bättre än förväntat utan måste ta in tid igen. 

Så här ser banprofilen ut för dagens etapp, det ser ut att bli en svettig dag. 


Tack för att du läste mitt blogginlägg, nu ska jag bege mig till jobbet här. Ha det bäst så hörs vi imorgon igen, hoj! 


Vill du ha rabatt på cykelprodukter? 
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar