Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-07-28

Le Peloton + grus-skarv


Hej och god morgon på dig!

+8 utanför dörren när jag stack ut näsan igår morse. Då passade en långärmad cykeltröja riktigt bra. Den och ett linne-underställ, handskar och en keps och sedan fick jag bita ihop. Det skulle bli varmare, runt 15 grader, och kepsen åkte av efter andra farsträckan. Så klädseln var helt perfekt för temperaturen igår. 

Det var Le Peloton på schemat så därför var jag ut tidigt på morgonen innan det hunnit bli varmt. Planen var Le Peloton med en skarvning och så blev det också. 

Foto på- och foto av Niclas Brus. Kul att få vara med på bild!

Bilderna är från samlingen efter första farsträckan. Det var väldigt jobbigt förra gången jag var med och jag fick släppa på slutet. Igår så kändes det mycket bättre genom hela och jag kunde gå med runt hela vägen till slutet. 322 watt i 6:14.  

Andra fartsträckan är snabb och det var snabba cyklister med som ville hålla bra fart. Det här var kanske min bästa fartsträcka igår och jag tyckte att jag kunde gå med och ha kontroll på läget hela vägen. Även i backattackerna som lila-rosa cyklisterna höll på med. 320 watt i 11:04. 

Tredje och sista fartsträckan började bra, kändes till och med riktigt bra. Sen kom ett par igångdrag där jag satt sist av oss fem som var kvar i täten. Det gjorde ont. Att jag sedan fick äran att dra in till Lönndryga backarnas andrabacke hjälpte inte till. In i backen så gasade övriga fyra mer än vad jag klarade av att göra. Fick åka ensam en kort stund innan en trio kom ifatt och jag fick fortsätta köra lagtempo in mot Falun. 304 watt i 16:42, det var till jag släppte täten. 

Riktigt bra känsla även om jag fick släppa på slutet. Lite annan positionering och jag hade kanske kunnat gå med. Kul med så snabba cyklister och bra fart på träningen! 


När vi kom tillbaka till Falun så delade vi upp oss och det var inte många som skulle fika. Jag tog sällskap med Jonas ut ur Falun, han skulle hämta en tappad flaska och jag skulle ut till grusvägarna. 




Det blev ett fint stycke grus där jag körde några längre backar bara för att. Fick vrida ur trasan ganska bra genom passet och funderade på framtida evenemang. 

Kom tillbaka till Stennäset med strax över tre timmar på klockan. Alldeles perfekt för mig. Tre timmar på klockan lagom till klockan nio. Kunde väcka barn och äta en andra frukost. 

Gårdagens runda: 

Eftermiddagen spenderades i Rättvik där vi åt glass och kollade på hantverk och kanske en bil eller tre. Classic Car Week i Rättvik nästa vecka och det är såklart redan ett antal ekipage på plats. 


Idag så var planen vilodag men det kanske blir ett litet pass för att spinna benen lite. Vi får se. 

Du får ha det så gott, så hörs vi imorgon igen. Hoj!


Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar