Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-07-10

Bilder och resultat från Mörksuggejakten 2023




Hej och god morgon på dig!

Bilderna ovan kommer från Cykelkanalen som har laddat upp massor av bilder här: https://cykelkanalen.se/bilder-morksuggejakten-2023/ 
Vill ni spana på resultaten så finns det resultat från Mörksuggejakten här: https://neptrontiming.azurewebsites.net/#/morksuggejakten2023/results?pageSize=25&raceId=99 
Ni hittar också resultat från långloppscupen och totalställningen här: https://langloppscupen.se/resultat/resultat__340

Ni ska inte behöva scrolla så långt bak i resultatlistorna bara för att hitta mig så jag kan skriva här att jag blev 81:a. Men det har sina skäl. Jag kan väl börja med att rycka av det plåstret... Efter den långa backen 43 kilometer in i loppet så kör vi igenom en bäckfåra, jag tar ett lite eget spår där jag kör på en vass sten. Genomslaget gjorde att fälgen sprack och jag tappade all luft. Jag la i en slang, hade bara en patron med mig (hittade inte min andra på morgonen...) och fick i för lite luft. Cyklade långsamt till jag hittade snälla människor med en pump. Därefter så gasade jag lite där det var lättåkt och tog det lugnare i skogen för att hjulet skulle hålla ihop till målet. 

Annars då? Jo, men det hela gick helt klart över förväntan. Det var länge sedan det känts sådär bra på ett långlopp. Hade alltid lite extra i reserv och behövde sällan gå på max. Annars vet jag att känslan brukar vara fullt ös och hänga med så länge det går. Inte igår, då hade jag en känsla av kontroll och koll på läget. Grymt skönt efter en period med sämre form och dåligt självförtroende.

I startbacken så var jag bara 10 sekunder långsammare än mitt bästa någonsin, så det var bra. Hamnade i en stor grupp på grusvägarna efteråt. Tog mig upp långt fram i gruppen innan vi skulle utför igen. Kunde hålla mig långt framme och det kördes på för att hämta in cyklister. Jag såg på vilka jag hade med mig och vilka vi kom ifatt att det var en bra dag igår. Det finns många riktigt starka cyklister där ute. Skoj skoj!

Allt gick bra tills det inte gick bra. Cyklisterna jag åkte med hamnade på placeringarna 12-20 ungefär plus någon lite tröttare mot slutet. Det där tar jag med mig och hoppas kunna göra om inom kort. 

Efteråt så cyklade jag hem från Rättvik. Körde Vidablick-backen en gång till och sedan ut på banvallen hela vägen från typ Söderås vidare till Grycksbo där jag tog cykelbanan hem. Två timmar njutning. 


Den här vyn är det många som har fotograferat. När man kommer till Söderås och ser Siljan framför sig.

Körde med nummer 26 igår. 

Damernas start.

Jag på väg hem igen.


Banvallen, fin i all sin enkelhet. 

Kom hem med 0% batteri i cykeldatorn. Bra timing och även kroppen hade tömt depåerna. 


Norrmannen som vann loppet plockade ut sin cykel ur bilen innan start och hade inte en fungerande växel. Lite panik där och efter lite stöd av Wengelin så lyckades han reda ut problemen efter en ganska lång stunds stress. Under loppet så hade han stöttning av Team Allebike. Fint att se hur man sluter upp och stöttar varandra.

Lars Bleckur gjorde "comeback", denna gång som motionär. Från sitt motionsled så var han ikapp mig på grusvägen efter Vidablick och slutade 20:e bland samtliga. Vi som kör Le Peloton vet vilken kapacitet han fortfarande har och det var nog tur för många att han inte startade i led 1. 

Tack för alla peppande ord igår, kul att få växla några ord med er även om det ibland bara blir just ett par ord längs med tävlingen. 

Enda minuset igår var att det inte ingick någon mat efter loppet. Då hade man kanske hellre kunnat lägga på en liten peng på anmälningsavgiften och låtit pastabuffén ingå i den. Tycker jag. 

Fantastiskt väder igår och det ska vara fint också idag. Det gäller att passa på att njuta. 

Måns, som blev 590:e i tävlingen och spenderade drygt två timmar mer tid ute på banan än eliten var den som vann spurtpriset i Marksusbacken. Detta var ett segment som kördes på tid så det gällde inte att vara först utan snabbast. Något som han lyckades med. Sånt är skoj! 

De som tar sig ut till backen med 4 kilometer kvar till mål, hänger upp lite cykelprylar och spelar hög musik där. Guld värt år efter år och det skapar ett härligt mervärde för deltagarna. Tack!


Nu får jag nog runda av här om jag ska hinna till jobbet också. Det finns hur mycket som helst som jag skulle kunna skriva annars. Men då har jag kanske något att skriva om imorgon också. Vi hörs, hoj!


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar