Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-07-23

Fjälliv dag 2


Hej och god morgon på dig! 

Igår blev det backcykling på morgonen. Vi körde hårt upp till Nipfjällets sommarparkering. 5,6 km med 6,1% snittlutning enligt Strava. Sista 2 kilometerna på fin grusväg. Vill man ha ännu längre backe så kan man köra hela vägen från Idre by upp förbi Idre Fjäll och vidare mot Nipfjället men då får man en kortare utförscykling på köpet. Jag lyckades ta mig upp på en bra bit över 16 minuter med en snitteffekt på 350 watt. Vände sedan ner och körde en halvhjärtad intervall på grusdelen på 5-6 minuter. 



Efter hetscyklingen så blev det lugn äventyrscykling i fjällvärlden. Inte helt gravel-anpassade stigar men det är lite av tjusningen med att vara i fjällvärlden också. Att det är lite rått och vilt emellanåt. 


Efter en sen lunch på Idre Fjäll och lite shopping där jag blev en jacka rikare så laddade vi om för en eftermiddag. Det blev en tur till Grövelsjön med en del stopp på vägen. Bara för att insupa naturen och få se miljöerna runtikring.


Grövelsjöns fjällstation är fantastiskt fin. Också platsen för den nordligaste busshållplatsen i länet. Bara så att ni vet. 

Alla är olika och vi människor har alla våra intressen. Jag ville åka och titta på en rak grusväg, så det spenderade vi sedan stora delar av kvällen till att göra. Jag fick se den raka vägen som var jätterak. Vi fick också se mängder av renar och kanske finast av allt; en ensam rävunge. 

Den här vägen är rak.  



Ser ni den, rävungen? 


Tack för att du läste dagens blogginlägg. Det är dags att sätta fart här, idag blir det 40-årskalas. Vi hörs snart igen. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar