Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-05-23

Två timmar MTB på Lugnet!


Hej och god morgon på dig! 

Igår så spenderade jag ett par kvällstimmar i Lugnet-terrängen. Det var en fin kväll så jag kunde njutcykla på min MTB och det kändes bra. Ni ser ju själva på bilden ovan att det var fint också, bilden är tagen från leden Gamla Mormor. 


Jag kom upp till Lugnet när det var samling för barn- och ungdomsträningen i Falu Cykelklubbs regi. Det såg ut att vara ett par hundra barn och ungdomar med samlingsplatser runt om stadionområdet. Häftig syn!

Träningen för min del blev uppdelad i snack med folk, två varv runt Lugnet XCO-banan, mer snack, ett varv uppför backen igen och sedan ner Gamla Mormor följt av mer snack. Många välbekanta ansikten att växla några ord med, kul! 

Avslutade med att köra ett varv runt Lugnets röda MTB-led.

Första varvet runt Lugnet XCO-banan så kände jag mig väldigt klumpig, andra varvet så fick jag ett mycket bättre flyt i åkningen och vågade också lite mer. Så det gick betydligt bättre. Runt Lugnets röda så tog jag det lugnt för det mesta men försökte gasa lite mer på stigpartierna för att få in den där rätta känslan. 

Igår så lyckades jag också med att cykla ett par tre ställen som jag inte klarat (vågat) innan. Det känns som att cykeln jag har nu ger en extra trygghet när det blir svårt. Det var riktigt gött för självförtroendet att våga lite mer så det fortsätter jag gärna att utveckla. En vacker dag så tar jag kanske trippelhoppen ner mot stadion... 


Hoppas att ni antingen anmäler er (från 9 år och uppåt) eller dyker upp som på publik till vår MTB Eliminator Continental Series XCE på lördagen den 10:e juni: https://www.sportstiming.se/event/12426 Sprinttävlingar för ungdomar, veteraner samt svensk- och världselit.
Samma sak gäller för söndagen den 11:e juni då det är Lugnet XCO på schemat och då finns även nybörjarklasserna med: https://www.sportstiming.se/event/12285 SWE-Cup på en av Sveriges tuffaste XCO-banor! 

Jag har gjort ett anmälningsformulär till några av aktiviteterna som sker under Svenska Cykelspelen som allmänheten kan ta del av. Bland annat guidad tur i Stångtjärn, öppna träningar och en gravel-tur. 
Ni hittar formulär och aktiviteter här: https://forms.gle/Cc3UFQraLfrcrCr98 


Nöjd som en speleman så cyklade jag hem från Lugnet efter drygt två timmars MTB-träning. Outfit från mina samarbetspartners Siroko, LimarGripGrab och Garmin


Det blev ju en riktig toppenkväll på MTB det där, många bra snack och massor av fin cykling. Stort tack för att du läste dagens inlägg och om du vill så syns vi här imorgon igen med ett nytt blogginlägg. Ha det gott, hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar