Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-05-07

Över förväntan! (bilder och resultat från Billingeracet!)

Hej och god morgon på dig!

En trip till Skövde med Jone tur och retur igår för att köra första deltävlingen i Långloppscupen; Billingeracet. Ny bana för året då främst första halvan var förändrad och banan var några backar fattigare. 69 (67.32 km enligt Garmin) kilometer MTB stod på schemat, tidigare har distansen varit runt 78 km. 

Jag gillar längre långlopp men just igår gjorde det inget att banan var kortare för efter ungefär två tredjedelar av min tävlingstid så gick proppen ur och rullgardinen drogs ner. Försökte hänga på Fredrik Lagercrantz och Kim Hansson som ångade på ute på Ryd-slingan. Det straffade sig och jag fick slå av helt och mer eller mindre vinglade mig sista dryga två milen till mål. 

Starten har tidigare varit nere i Skövde för att sträcka ut fältet på ett bra vis upp till Billingen. I år gick starten uppe på Billingen så det var en del trängsel och några incidenter. Bra för vissa men säkerheten var inte alltid på topp. Ganska snart så sorterades dock fältet och jag hamnade med bra gubbar. Bättre än förväntat. Känslan var också att jag inte behövde gå på max utan att jag hade kontroll på läget. Cykeln kändes grym, det enda var att jag nog kunde haft lite lägre däcktryck. Satt i min grupp och funderade på när och hur jag skulle åka ifrån alla längre fram i loppet. 

När vi hade kört första 33 kilometerna och skulle ut på sista loopen så hade jag ställt en flaska vid zonen för självlangning så jag svängde ut dit för att ta den. Hamnade sedan långt bak i min grupp och det fick jag slita för under ett antal efterföljande kilometer. Men hej, så är det när man inte har lagning. Kom ändå in i gruppen igen och positionerade mig bättre för att kunna köra ifrån folk. Så som jag planerat. Så när det gasades i fronten på gruppen så gick jag med. Sedan fick jag det lite jobbigt och sedan var det tvärstopp. 

Kanske en smula väntat efter en förkylning och skyhöga halter pollen men ändå trist. Känslan var ändå bra i 68.2% av loppets tävlingstid och om det här är min "lägstanivå" så ser jag verkligen fram emot resten av säsongen. Det finns många positiva delar ur gårdagens tävling som gör mig än mer motiverad att träna på för att cykla ännu snabbare i kommande lopp. 


Om ni vill se bilder från Billingeracet så har Cykelkanalen publicerat fyrtiotusenmiljarder bilder (bland annat bilderna i detta inlägg) här: https://cykelkanalen.se/bilder-billingeracet-2023

Om ni vill läsa alla resultat från Billingeracet så finns dom publicerade på Långloppscupens hemsida: https://langloppscupen.se/resultat/poangstallning__339 

I sällskapet så slog Jone mig stort, Linda körde bra i D40 och Axel krigade sig igenom 33km-loppet med bravur. 


Idag har jag gjort mina ryggövningar, ska tvätta cyklar, njuta av solen och tävla online. Blir en del ideelt arbete för Svenska Cykelspelen idag också. Mycket som ska sys ihop nu när det bara är en månad kvar. 

Tack för att du läste, tack för alla hejarop igår och kul att få höra sitt namn så många gånger längs banan. Ni är grymma, tack för pepp! 

Vi hörs imorgon igen, hoj!


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar