Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-05-05

4 min på 406 watt, en kvällstur med bra känsla!


Hej och god morgon på dig!

Igår kväll så var jag ut på en liten vända med min MTB, vill försöka få till något pass på hojen innan Billingeracet så det gäller att ta vara på tillfällena. Igår så justerade jag vinkeln på sadeln innan passet så nu sitter jag bättre än senast och under passet så flyttade jag mina reglage på styret en aning också vilket också hjälpte känslan. Dessutom så har jag på mina tidigare två (!?) pass på hojen kört med mycket luft i däcken. Igår så körde jag med 1,25 bar i däcken, något som jag tänker mig kunna köra även på lördagens tävling. Så det blev första passet med ett mer lämpligt däcktryck också. 

Letade mig fram via hemmastigarna mot Norlingberg. Naturen har inte riktigt vaknat ännu, men snart är det dags. 

Testade att trycka på uppför Norlingberg. Tänke först att jag skulle köra kontrollerat och försöka hålla 350 watt om jag orkade för att kunna avsluta med att trycka lite extra om jag hade krafter kvar. Trodde att förkylningen hade sänkt mig plus att jag sedan diskbråcket har haft riktigt svårt att få ut bra med kraft. Blev nästan förvånad själv över hur bra det kändes, hur bra det gick och hur snabb tiden blev. 
3:58 på Strava-segmentet och med 406 watt i snitt. 
På mina 7 försök under 2022 så hade jag 4:10 som bästa tid. Även om jag inte gasat alla gånger så tog jag då i några av gångerna åtminstone. 

Jag njöt mig igenom Törnbergs väg, bra känsla i hojen och jag tycker att den går riktigt bra i kurvorna, däcken biter bra. 

Njöt av solnedgången och den härliga känslan på hojen. Gjorde en spurt också igår i vilken jag noterade 1031 watt. 


Det ska bli spännande att se hur det går och hur det känns på Billingeracet. Jag har inte haft speciellt höga förväntningar efter en vinter med diskbråcksproblematiken och så nu förkylningen på det. Men igår kändes det riktigt bra vilket ledde till mer positiva tankar igen. Nu har jag gått från att jag ska motionera mig igenom det där till att jag borde nästan ordna med langning för tänk om det ändå går bra?! Ska du stå i Skövde längs med tävlingsbanan på lördag så hör av dig så kan du få en flaska i handen. 

Gårdagens runda:

Det blev ett riktigt gött pass och jag hade inga problem med att hålla drivet uppe. Bra motivation och bra tankar under passet dessutom. Idag blir det nog SZR After Work Party på Zwift vid 17:30. Ska putsa lite på hojen och packa mina pinaler inför Billingeracet också. Det blir körning ner tidigt på lördagsmorgonen denna gång. 

På återhörande inom kort, ha en grym fredag och tack för att du läste. Ses vi i Skövde? 
Hoj!


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar