2021-05-09

Dags för världscupen i MTB!

Hej och god morgon! 

Jag vet inte vad ni tycker, men jag tycker att det ska bli riktigt spännande och inspirerande att få följa världscupen i MTB idag. Med flera svenskar till start dessutom! 

Tävlingarna sänds på Redbull.TV där damernas sändning börjar 11:00 och herrarnas sändning börjar 14:15: https://www.redbull.com/int-en/events/uci-mountain-bike-world-cup-germany
Om ni bara vill se tävlingarna och inte försnacket så startar damerna 11:20 och herrarna 14:35

Jenny Rissveds har startnummer 44 men blev ju 10:a i fredagens short track XCC så det ska också vara hennes startposition. 
Linn Gustafsson har startnummer 97 vilket ger 73:e startposition.
Sara Öberg har startnummer 117 vilket ger 93:e startposition.
Emma Belforth har startnummer 128 vilket skulle ha gett henne 104:e startposition men Emma ramlade på träningen inför loppet och kommer nog inte till start idag. Totalt är det 111 damer anmälda.

Emil Lindgren har startnummer 141 vilket ger honom 117:e plats i startlistan men så är det väl några som inte kommer till start också. Det blir en tuff tävling där han förhoppningsvis kan köra upp sig inför kommande race. Totalt är det 159 herrar anmälda.

Vill ni grotta ner er i startlistorna så finns dom här: https://chronorace.blob.core.windows.net/webresources/20210508_xco/entrylist.pdf 

Nu är det nog bara Jenny som har möjlighet till mycket TV-tid, så om ni vill hålla koll på hur det går för övriga svenskar eller andra cyklister av intresse så kan ni göra det via livetimingsidorna:
Damerna: https://prod.chronorace.be/angular/results.html#/uci/event/20210508_xco/XCO/WE/xco/WE/ov
Herrarna: https://prod.chronorace.be/angular/results.html#/uci/event/20210508_xco/XCO/ME/xco/ME/ov


_________

För egen del så kan jag tyvärr rapportera att jag inte längre klarade av att ducka tjejernas baciller utan har dragit på mig halsont och en lättare feber. En vecka hemma med sjuka barn tog ut sin rätt och nu tvingas jag till vila alltså. 

Dagen var annars fin igår med solsken och lunch ute. Skönt med lite värme även om det bara var 10-11 grader. Såg massor av cyklister som passerade när vi var ute. Såg härligt ut!


Gårdagens lunchlyx.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar