2021-05-17

Resultat från världscupen +ANNAT!

Hej!

Ny dag, nya möjligheter. 

Världscupen igår och Emil Lindgren blev 73:a i herrklassen, ungefär lika stabilt som förra veckan alltså där han blev 72:a. Svårt med start långt bak givetvis, men dom förutsättningarna vet vi ju om. Emma Belforth var tillbaka efter skadan från förra veckan och blev 80:e dam av 98 startande. Jenny Rissveds bröt tyvärr med magsmärtor. Helgens ljuspunkt resultatmässigt är kanske då Oscar Linds 20:e plats från dålig startposition i U23-klassen. 

I täten så var Loana Lecomte överlägsen i damklassen och körde solo från start till mål där hon vann med 1.39. I herrklassen så hade Tom Pidcock kört till sig en bra startposition och kunde avgöra ungefär halvvägs in och vann nu med minuten över Mathieu van der Poel.

Vill ni kika på loppen i efterhand så gör ni det här: https://www.redbull.com/int-en/events/uci-mountain-bike-world-cup-czech-republic#/ 

Resultat, totalställningar, varvtider och annat gött hittar ni här: https://prod.chronorace.be/angular/results.html#/uci/event/20210515_xco/XCO/ME 

Emil Lindgren tuggar tjeckisk lera, foto: https://www.instagram.com/jessicaelinas/

_______

Kikade en del på Tro Bro Leon igår också, vilken härlig landsvägstävling. Får ju stundtals Paris-Roubaix att se trevligt ut. Spännande avslutning också måste jag säga. Bäste åkare från regionen vinner en gris, bara en sån sak. Finns på Eurosport Player om man vill kolla landsvägscyklister köra grusvägar och traktorvägar på franska landsbygden. 

________


Vi cyklade hem från Tällberg igår, vädret var betydligt bättre än i lördags vilket var trevligt. Några grader varmare men framförallt så slapp vi regn och kunde istället njuta av lite sol. Mötte det lokala Team Rynkeby-laget i Rexbo också. 
Så nu har jag kört tre pass sedan sjukdomsuppehållet och det går väl fortsatt fint det där. Första riktiga provet kommer ju imorgon på Zwift Racing League då det ska köras lagtempo med andra starka cyklister. 

Gårdagens cykling var inte märkvärdigt på något vis utan det blev två och en halv timme ganska lugn cykling. Skönt ändå som sagt att vara igång igen och att kroppen fungerar som den ska. Vi kom hem, käkade pizza och kollade cykling. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar