2021-05-02

Siljan runt, börjat äta godis och resultat från Huskvarna XCO

 


Hej och god morgon! 

Man skulle kunna tro att det alltid ser ut som ovan när man cyklar runt Siljan men riktigt så är det kanske inte. Men igår så blev vi passerade (två gånger) av ett gäng som var ute och luftade finbilarna. 

Vi såg flera cyklister som också var ute och luftade sig.

På väg över till Siljansnäs. 

Strax innan Mora så mötte vi Andreas Olsson, innan det hade vi hunnit med ett energipåfyllningsstopp med sällskap av paret Jacobs och i närheten av Tällberg mötte vi en glatt vinkande Tommy Hammarström i bil. 

Vi stannade till på Café Zorn i Mora för en finfika och lite snack.

Vi stannade till i Nusnäs för inköp av obligatorisk (?) dalahäst samt fototillfälle i telefonkiosken.

Linda fick lite feeling ett par gånger om så då var det bara att bita i och hålla rullen. 

På väg mot Vikarbyn och nästan klara med rundan. 

Så, själva cyklingen gick bra. Det var lite småkyligt ibland men helt okej för det mesta. Intensiteten var bra men det blir liksom ändå jobbigt att hålla hög hastighet utan större variation på MTB. Eller så är jag bara ovan. 

Rundan blev 12.5 mil där jag snittade 28,5 km/h, 209 w och 129 i puls.

På kvällen så dök jag ner i godisskålen igen för första gången sedan oktober. Ännu en vinterträning utan godis är nu till ända.________

Igår kördes en MTB-tävling för elitklasserna i Huskvarna XCO. Många tävlingstörstiga MTB-cyklister tog chansen att spänna vaderna och testa utrustningen. Jenny Rissveds var där med stjärnglans och hade med sig en ny cyklist i teamet i form av amerikanen Kelsey Urban. Lite överraskande och intressant. Även i herrklassen finner vi en amerikan vilket ger upphov till några frågetecken. Jenny vann föga överraskande damklassen och Emil Lindgren vann herrklassen i ett stort startfält. 
Nedan finner ni fullständiga, men preliminära, resultat från Huskvarna XCO 2021:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar