2020-05-06

Inför: Swedish Zwift Racing Cup by SZR - med livestream!

Kvällens race!

Idag körs Swedish Zwift Racing Cup by SZR #7 och jag har hittills kört samtliga sex deltävlingar och placerat mig ganska bra. Det gör att jag just nu ligger på en andraplats totalt. Börjar man räkna på det och ta bort resultat (8 av 10 deltävlingar räknas) så kanske jag snarare är fyra. I startlistan så är det just nu 460 anmälda cyklister. folk i europa börjar hitta ut på vägarna igen så det är inte lika många som senast. Samtidigt så vet jag att många anmäler sig med kort varsel. Av dom föranmälda cyklisterna som också har Zwiftpower så är jag rankad 3:a. Men, och det är ett stort men, kollar man på bäst w/kg i 20 minuter så är jag rankad 21:a. Det kommer nog ha stor betydelse idag eftersom hela tävlingen avslutas med en backe på ca: 16 minuter. 

Det finns jättemånga starka cyklister med som jag inte har koll på överhuvudtaget. Men Brännlund har jag koll på och Davide Appollonio som var med i förrgår och ställde av mig men sedan fick problem med appen och försvann från tätgruppen är ju stark. Kirshmair brukar anmäla sig sent, så vi får väl se om han dyker upp. Det finns många starka svenskar också, som Mattias Lundqvist, Jon Rydholm, Kristoffer Säfström, Niklas Ahlqvist och Staffan Arvidsson McShane. Johan Gren som leder cupen är dock inte anmäld ännu. 

Svårt att sia om mina egna chanser. Kollar man på w/kg så borde jag hamna någonstans runt 20:e. Jag skulle ju hoppas på en topp-10 men vi får se vad benen räcker till för. Har ändå cyklat till och från jobbet idag också vilket gör att jag redan när jag skriver detta har 110 minuters träning i benen idag. Men med lite uppvärmning så ska nog det här gå vägen! 

Startlista, live-resultat, resultat och övrig info: https://zwiftpower.com/events.php?zid=704754

Banan är 37 kilometer lång, vi ska först köra tre varv i Innsbruck med legsnapper-backen. En attackbacke på 40-50 sekunder och sedan kör vi ut för avslutande klättringen. Se karta och banprofil från Strava nedan:

Jag tror ju att det relativt stora startfältet kommer att driva upp ett högt tempo från start. Min förhoppning är att det går riktigt fort i legsnapperbacken så att klungan spricker av lite. Det brukar bli trevligare racing med mindre grupper nämligen. Risken är dock stor att vi är en stor klunga in i långa klättringen och då blir det Hawaii-cykling hela vägen upp. Full spätta!

Jag kommer att sända loppet live. Starten går 19:00 och jag finns nog med från 18:50 via streamen nedan. Skriv gärna en kommentar i chatten, jag svarar på allt och om jag inte kan svara på direkten så lovar jag att ta det efteråt.

2 kommentarer:

 1. Anders Daag6 maj 2020 20:39

  Funderar på att testa Zwift framöver! Hur fungerar det med din Wattbike, bromsar den som en smarttrainer så du känner av backar och ev lättar av när du ligger i draget?
  Eller är det som att köra med wattmätare på vevarm/pedal och "Dum trainer"?
  Grymt kört alla rejs du sänt!! DU är Grym!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du ska testa, man får prova gratis en liten stund för att se hur det är.
   Wattbiken är som en smarttrainer i och med att den reglerar motstånd i backar och drag, så den är svinkul att cykla på.
   Tusen tack!

   Radera