Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-02-26

Utecykling, min födelsedag, fettisdagen, Zwift och omnämnd på bloggar!


Hej och god morgon vänner!

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det faktiskt min födelsedag! Hur det ska firas låter jag vara osagt för jag har inga egna planer egentligen. Ska lämna in bilen för att jag har pyspunka på höger bak och sedan så ska jag hämta Linda på tågstationen i eftermiddag. Vi ska träna också. Så det blir väl ungefär som en vanlig dag och det funkar för mig. Så många gånger jag jag glömt bort att det är min födelsedag och det hade jag faktiskt glömt nu också egentligen men jag påmindes via min inkorg att det var idag jag fyller år. Så hipp hipp hurra!

Åter till verkligheten och bloggen.

Igår så var jag ut på en tur. Hade väl tänkt att skrapa ihop en hel del tid i dagsljus eftersom jag ändå hade börjat jobba redan 05:30 men av olika omständigheter så tog det en stund innan jag kom ut. När jag tog bilden ovan så hade det gått 11 minuter av passet och det började redan skymma. Insåg också då att jag hade glömt framlampan så jag svor rätt ut i skogen och sedan styrde jag hemåt igen för att hämta den.

På sista stigsnutten innan hemmet så körde jag in i ett träd som hängde in på stigen. Det var efter en kurva som ett träd hade blåst omkull så att toppen hängde in över stigen i överarmshöjd. Så det blev en armkrok med trädet och ett snöpligt fall. Tog emot mig med knäet vilket känns lite idag. Så fånigt egentligen men det är små saker som kan spela stor roll för träningen. Tänkte direkt på Emil Lindgren och hans vurpa här om veckan, man gör bara något litet misstag och sedan kan man få sota för det ett tag framöver.

Det låg för övrigt jättemånga träd i skogen. Alltså det finns ju många träd i skogen, givetvis, men mängden omkullblåsta träd var irriterande många. Dom låg överallt. Helgens blåsiga väder hade verkligen ställt till det...


Hade det bara varit något enstaka över stigen så hade det ju gått att snabbt och lätt ta sig över det. Men nu var det jättemånga träd och som ni ser på bilderna så kunde det ibland vara 2-3 träd över varandra så att jag inte ens kunde ta mig över med cykeln utan fick gå omvägar runt i skogen. Den sista bilden visar kanske inte riktigt problemet men det var svårt att fota i mörkret också. Det är två träd på varsin sida av stigen som har vält, så att stigen är en del av rotvältan. Kommer man från andra hållet så var det plötsligt en vägg i vägen alltså.

Jag fick i alla fall ihop ett par timmar i skogen. Måste säga att det gick bra. Kände inte alls av gårdagens rekordcykling. Hade bra flyt i skogen och starka ben. När det blev kolsvart ute så blev det lite svårare att hålla intensiteten uppe då jag inte har världens bästa lampa (sponsor sökes!). Så efter drygt två timmars utecykling så satte jag mig i källaren istället på Wattbiken. Men ändå bra med två timmar med fokus på stigar. Med tanke på den uteblivna vintern så är det ju dumt att inte passa på att köra i skogen nu. Borde kanske ha gjort det mer, men det är aldrig försent att börja med något!

Hade anmält mig till ett danskt race och jäklar vad det blev åka av från start. Det var flera gånger om som jag höll på att bli avhängd som typ 95:e gubbe. Efter ungefär fem minuter så kom jag in i det bättre men det gick ju fortsatt fort mest hela tiden. Det hela avslutades i en gigantisk klungspurt med 51 tappra ryttare.

Direkt när jag kom i mål så stod jag som trea, sedan blev det fyra men i Zwiftpower så är wattmonstret på översta platsen borta. Så där räknas jag i alla fall som trea. Tog ett rejält kliv i rankingen i och med detta då det var många duktiga cyklister med och jag gick från placering 144 till 102. Snart topp 100!

________

Omnämndes på inte mindre än två bloggar igår. Det var Elna Dahlstrand som firade sin bloggs 10-årsdag och så tycker Ingrid Kjellström att Linda och jag inspirerar henne. Skoj att läsa och det värmer verkligen, tack!

________

Åt en semla igår på Fettisdagen, betyder det att jag nu också måste ta hänsyn till askonsdagen och påbörja fastan inför påsk..? Eller kan vi vara lite selektiva när vi följer traditioner som att äta onyttigt innan fastan och sedan bara strunta i fastan?

_______

Nu ska jag gasa till jöbbä, hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar