2020-02-21

Bra race på Zwift SWE-Cup!

Hej och god morgon på er!

Grej of the day igår var ju helt klart SWE-Cup i Zwift. Äntligen fick jag så göra premiär i denna cup och jag avrundade kvällen med ett riktigt bra resultat också. 498 startande sa listan till höger i bilden nedan och bara i A-klassen så var det 107 cyklister som tog sig i mål. 

Denna bild tog jag för att visa på att utbrytningen hade fått en bra lucka. Team SZ har gått från att bara vara många till att också köra med ett välplanerat taktiskt spel, vilket igår gav inte bara seger utan sex gubbar topp tio varav fem av dom var topp sex. Så kom jag in på en nionde plats också! Ser förvisso att Alexander Wetterhall står nu med lagtillhörighet Bianchi Sverige, så han kanske har bytt lag precis? Han körde dock för och med Team SZ igår kväll.

Det avgörande rycket kom med ca: 5 kilometer kvar till mål där Ohlsson, Wigforss, Rydholm och Wetterhall för Team SZ gjorde en planerad och gemensam attack. Med sig fick dom Pelle Svanslös och Edvin Lovidius. Edvin som enligt uppgift går på cykelgymnasiet i Skara och kanske satt med Wetterhall (som är tränare i Skara) och därför visste vad som skulle ske, gjorde en stark attack på egen hand också men då plockade Zwift bort honom på grund av orimlig hastighet. Kvar blev då fem cyklister där SZ hade fyra starka kort. Starka förningar in mot målet där jag hörde via Discord hörde att man bestämde sig för att stöta av Pelle Svanslös. Martin Ohlsson lyckades med det och vann solo. Klungan spurtade bakom och kom väl in i suget på övriga i tätgruppen precis vid målet.

Såg för övrigt att Edvin Lovidius blev 40:e så Zwift måste ha kastat runt honom lite efter den där insatsen med superhöga wattsiffror.

Själv så gjorde jag ett bra lopp. Drack en Nocco med 90 minuter kvar till start eller så och var väl så pigg under racet. Satt på rätt ställen och hade bra ben. Planen från början var faktiskt att jag skulle vara med dom fyra som stack med fem kilometer kvar. Så här med facit i hand så var det ju lite synd att jag inte stack med dom för då hade jag kanske blivit topp sex och fått köra om segern. Men då en cyklist i Team SZ med ett uppdrag på slutet inte skulle orka med sitt uppdrag så bestämdes det att jag skulle ta över det istället. Pigg som jag var. Gjorde en riktigt bra spurt i den ca: 40 man stora klungan och blev fyra i klungspurten, med favoriterna runt om mig i resultatet. Så utan utbrytningen kanske det hade blivit ett ännu bättre individuellt resultat.

Jag är dock supernöjd, jag gjorde ett bra lopp och det kändes bra hela vägen. Laget gjorde en strålande insats med att sätta färg på loppet och göra det hårdare än vad den pannkaksplatta banan lovade på förhand och jag klämde till med en riktigt bra spurt.

När det blev åka av på slutet så fick många slita och släppa, själv så höll jag 390 watt under loppets sista 6½ minut på mina 68.5 kilo. Så lite jobbigt blev det allt, även om jag hade kräm kvar att spurta med.

Lite resultat. Bröderna Bäcker som är precis före och efter mig går mot totalseger och andraplats i cupen. Kommer därför vinna priser också, som kastades in i tävlingen med några timmar kvar till gårdagens lopp som var det fjärde av fem event.

Jag visade i alla fall igår att jag kan vara med och slåss bland den svenska Zwift-eliten, väldigt skoj!

Vill ni se loppet i efterhand så kan ni göra det här: https://www.youtube.com/watch?v=J7RVg8aTL5I

Vill ni se på resultat och watt-siffror så kan ni göra det här: https://zwiftpower.com/events.php?zid=282320

 Före loppet-dryck.

Efter loppet belönade jag mig själv för det goda resultatet. Det var ju ändå torsdag!

Startade faktiskt Kalas Cup efter SWE-Cup, vilket är den norska cupen på Zwift. Benen var inte tiptop i starten men det gick ändå bra. En lite roligare bana i form av Richmond UCI Worlds. Där finns ändå några svettiga backar som det gasas i. Överlevde första varvet på ett stabilt vis ändå, några fler kom ifatt och av 166 A-åkare så var vi 48 kvar ut på andra varvet. Hade dock en femåring som var uppe på övertid så jag nöjde mig där och klev av.
Fick ihop 93 minuter på Wattbiken och det får ändå räknas som en riktigt bra träningskväll.
________

Vill du bli en av mina närmsta kollegor? Då kan du söka detta jobb: https://www.regiondalarna.se/jobb/lediga-jobb/teamledare-till-trafikcenter-dalatrafik/ En av avdelningarna som jag just nu ansvarar för söker också flera nya medarbetare: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/23887530
________

Du vet väl att du också kan följa mig via följande kanaler:
YouTube
Instagram
Facebook
Twitter

1 kommentar:

  1. Gött Öijer!!! Fantastiskt tävling och läsning här nu! Fick gåshud av att coacha och se allt exekveras som planerat! Så stolt över er alla som bidrog till detta.

    SvaraRadera