2020-02-01

Mina nya MTB-skor! fi´zi:k INFINITO X1

Hej på dig!

Idag vaknar vi upp till ett väldigt blött Falun, all snö ser ut att ha smält och vi ska ut och cykla. Linda har delar av nya teamet här och resterande del kommer runt klockan tio. Planer och rutter har lagts lite åt sidan och jag tänker att jag ska lura dom åt Stångtjärn till. Ett riktigt kasst väder för att ta bilder tyvärr då allt är jämngrått. Ska ändå bli skoj att komma ut och cykla lite.

I torsdags så fick jag ju punktering, då var jag in till Cykel & Längdspecialisten i Falun för att köpa slang, däck och även klossar till mina nya skor som skulle komma. Fick då ett SMS om att mina skor hade kommit så jag hämtade ut dom också på vägen hem.

Hade beställt ett par fi´zi:k INFINITO X1 och dom kom på ett par dagar. Ska testa dom för första gången idag så jag har inte så mycket att säga om funktionen. Men jag har provat dom på fötterna och dom satt riktigt bra och det var skönt att känna. Cykelskor är ju inte direkt smidiga så antingen brukar dom funka bra eller så blir det knöligt. Men dom satt som en smäck! Har ingen sponsring alls på skorna så jag kan skriva och säga vad jag vill om dom. Det kommer jag också att göra om ni frågar något eller jag har något att säga. Saker jag märkt hittills är att dom sitter bra och att spännet funkar bra. Det finns gummiprickar på insidan av hälen också för att hålla foten på plats.

Köpte svart-svart för att dom ska funka och passa till allt. Tycker att dom är riktigt snygga.

Specifikationen är enligt nedan:
SPECIFICATIONS
Materials: Laser Perforated Microtex
Outsole: Full UD Carbon with Rubber Studs
Closure system: Infinito Closure System with Double Boa® IP1-B Dials
Insole: Infinito footbed
Weight: 294g (size 42.5)
Sizes: 36, 37-47 and 48

Har ett stort minus att rapportera redan tyvärr och det handlar om vikten. Jag beställde skorna för att dom uppges väga 294 gram, vilket är väldigt lätt för ett par MTB-skor. Det är väl i princip bara Specialized som har lättare skor (270 gram). Min storlek är 42.5, precis som deras referens är i specifikationen ovan. Mina skor väger dock 342 gram per sko. Hur kan man missa målet med 46 gram per sko?!? Utan innersula så väger dom 307.5 gram per sko. Fortfarande för mycket och man vill ju helst ha med sulor när man cyklar.

Mina gröna Northwave vägde 283 gram per sko. Det var lätta grejer det. Nåväl, nu ska jag ta mina svarta skor och bege mig ut i skogen för en första tur, vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar