2016-02-26

Kompiskampen och tre timmar distans

Håriga ben visserligen, men hade ändå gjort mig fin med fräcka strumpor och mina Cykelkurbits-byxor.

Dagens matchvikt iförd cykelbyxor, pulsband och strumpor.

Warm up.

Färdig på så många plan...

Yes, idag var det ju dags för Kompiskampen, hade bestämt det sedan ett par dagar tillbaka så jag hade haft tid att ladda mentalt för det och verkligen peppat mig själv. Satt igår och räknade på motstånd och potentiell kadens så allt sånt var klart i morse. Ville väldigt gärna klå januaris notering på 229 watt, det är ju alltid kul när det går framåt.

Jag minns i fjol när jag hade gått från 291 watt i november till 317 i januari. Direkt började frågorna om vinterform komma och "har du toppat dig för tidigt". Men jag trodde på mitt träningsupplägg då och överträffade alla mina förväntningar i februari och mars där jag klämde till med 345.6 och 355.2 watt. Helt sjuka watt-siffror för mig och jag var uppriktigt överraskad över att jag lyckades så bra.

Denna vinter började jag med Kompiskampen tidigt i november efter att ha tränat ungefär varannan dag under hösten. Med pigga ben slog jag till med 338.4 watt. Sjukt bra, speciellt med tanke på att det bara var november. Fick ju direkt frågor om jag nu var toppad i november och sånt där. Jag insåg ju också då själv att det inte skulle bli en lika markant ökning i vinter, utan att jag skulle kanske vara jämnstark hela vintern. Så kom december och jag samlade sjukdagar på hög, klämde sedan ur mig 313.5 watt på julafton. Inget vidare besked alltså. Men sedan dess har jag ju kunnat träna på ganska bra, med bara någon enstaka sjukdag även i januari.

Idag var målsättningen i första hand att slå januaris watt och i andra hand så ville jag också förbättra november-resultatet.

För ändamålet så hade jag skapat en playlist på YouTube med bara bästa peppmusiken och det kändes ruggigt bra direkt när jag drog igång. I januari hade jag en bättre andrahalva än förstahalva på min tjugominutersplåga och idag var planen snarare att gå all-in och försöka bita ihop i 19½ minut. Efter en och en halv minut så låg jag på 370 Monarkwatt, det är ju ungefär vad jag kört 4x4 på i vinter, alldeles för högt för att fixa 20 minuter på alltså. Fick lägga band på mig själv och sänka rätt rejält. Efter tio minuter var det riktigt jobbigt och efter 12-13 minuter fick jag en tanke på att ge upp. Jösses vad den där öppningen kändes... Efter 14 minuter så försökte jag öka igen, det höll i en minut innan jag fick slå av lite igen. Med fem minuter kvar så känns ändå att slutet är nära, det gick inte att öka men nog skulle jag kunna hålla den effekt jag hade till jag var klar i alla fall. Med två minuter kvar lyckades jag öka en procent eller två och med 30 sekunder kvar så slog jag till på en långspurt.

Snittpulsen idag blev hela 178, vilket innebär ett snitt på 93% så det var verkligen högintensivt. Jag hade gett allt och var nöjd med det. Jag fixade mitt lägstamål och faktiskt även mitt höga mål. Totalt snitt på dessa tjugo minuter blev 347.8 Monarkwatt! Givetvis supernöjd med detta då det är det näst bästa jag gjort på en testcykel någonsin. Bara slaget av min kompiskamp i mars.

Återigen så visar jag alltså att jag tränar på ett bra vis som utvecklar mig under vinterns gång. Känns riktigt bra med ett sådant här kvitto och faktum är att jämför jag månad för månad mot förra årets kompiskamp så är jag bättre i vinter på alla fyra omgångar hittills. Blir det ett nytt personbästa på 20 minuter i mars?

Kompiskampen 15/16:
5:e november 338.4 watt och 69.7 kilo
24:e december 313.5 watt, 69.9 kilo
30:e januari 329 watt och 68.4 kilo
26:e februari 347.8 watt och 69.6 kilo

Kompiskampen 14/15:
26 November 291.4 watt, 71.4 kilo
23 December 300.8 watt, 72 kilo
19 Januari 316.8 watt, 70.2 kilo
22 Februari 345.6 watt, 69.6 kilo
22 mars 355.2 watt, 68.9 kilo

Efter att ha rullat ur benen någon minut så bytte jag om till vintercykelkläderna och begav mig ut på cykeltur. Ganska goda möjligheter till väggning med tanke på slakten precis innan, men jag hade både sportdryck och energikaka med mig.

Körde en ganska kuperad runda på nästan uteslutande skogsvägar. Det var plogat mest hela tiden, utom en del på banvallen från Sågmyra och även lite vid Lundbergs fäbodar. Det var inte upp och ner hela tiden, men med några rejäla backar som skulle besegras.
Kände mig rätt okej hela vägen. Sliten/stum givetvis efter kompiskampen, men det gick bättre än jag trodde. Sportdrycken och min Powerbar gick åt, vilket hjälpte att hålla trycket uppe. Fick ihop lite drygt tre timmar innan jag rullade in i källaren igen. Snittpulsen landade på 75% för distanscyklingen och hastigheten nådde lite drygt 20 km/h.

Middag åt vi med päronen på Blackstone Steakhose, en restaurang där man steker sitt eget kött på en lavasten som är 400 grader varm. Jag åt hjortytterfilé och potatisgratäng. Sjukt gott kött! Gött också med lite riktig mat efter att ha levt på fika och energiprodukter hela dagen.

Det här blev ju både en skitbra cykeldag och en skitbra födelsedag.

Stort tack till alla som gjort min dag så bra, tack till alla er som gratulerat mig på olika vis och ett extra tack till er som faktiskt swishat in penga-presenter. Vi hörs imorgon igen och då fyller jag inte år.

5 kommentarer:

 1. Man kan väl inte vara annat är nöjd med en sån födelsedag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det ska bli kul att försöka överträffa detta nästa år. :)

   Radera
 2. Hej.. Provade registrera mina siffror i kväll på kompiskampen men det gick inget vidare, måste vara nåt fel på programmet, märkte du nåt??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt inte ens försökt idag.

   Radera
 3. Hej.. Provade registrera mina siffror i kväll på kompiskampen men det gick inget vidare, måste vara nåt fel på programmet, märkte du nåt??

  SvaraRadera