2016-02-05

Där fick jag (mer än) vad jag tålde!


GODmorgon cykelvänner!

Igår kväll gick jag ner i källaren med inställningen att spränga mig själv. Det är ju faktiskt en av dom enklare sakerna man kan göra, det är ju bara att ta i lite mer än vad man klarar av. Busenkelt i all sin grymhet. Kör man på i sina vanliga gamla hjulspår så anpassar ju kroppen sig därefter, så tanken var att chocka kroppen med lite toksyra. Våren närmar ju sig nu också så det är dags för systemen att börja vakna så att jag kan kliva upp en nivå eller två kapacitet.

Hur som helst, den här vintern så har jag kört 4x4 på i princip 372-373 watt, varje gång. Det händer liksom inget mer än så. Mitt rekord är på smått fantastiska 396 watt (april -15) och mitt näst högsta är 388 watt (april -14). Det tredje bästa är på 378 watt, så denna vinter är jag liksom bara en handfull watt från topp-3 av vad jag har presterat någonsin. Inte illa alltså, men inte heller fantastiskt.
Så igår gick jag in för att slå mitt rekord från april, utan april-form. Det gick ju inte alls. CHOCKEN!!!

Men, det var ju inte bara dåligt. I en och en halv fyraminutersintervall så höll jag över 400 watt i snitt. Öppnade nämligen med en första fyra på 404 watt bara för att säkerställa sprängningen. Det är faktiskt det högsta jag haft någonsin i en fyraminutersintervall på testcykeln. Den andra intervallen så höll jag 400 watt i två minuter men gav då upp efter 2.34. Helt tokstum.
Jag vilade ett slag innan jag körde en till fyra på 376 watt och gjorde ett försök på ytterligare en intervall men efter 76 sekunder på 380 watt så var det bara att konstatera att benen inte fixade mer.

Om jag kan fixa 6 minuter på 402 watt, kan jag då fixa 16 minuter på 380 watt? Tveksamt väl, men det ska jag försöka med nästa gång. Att klara av mitt tredje bästa någonsin. Det vore gött för självförtroendet det.

Eftersom jag väljer att se positivt på denna sprängning (det hade inte varit så positivt om jag trott att jag kunde klara detta och misslyckats) så tar jag med mig en till positiv sak. Det är att jag ju har som mål att klara nivån med 400 watt i maxtestet som jag kört. Nu kan jag ju konstatera att jag fixar det med fräscha ben i alla fall och det är ju ett steg i rätt riktning. Frågan är bara hur mycket benen levererar efter först fyra minuter på 365 watt med en minuts vila innan jag ska ta mig igenom fyra minuter på 400 watt. Men fan, det borde jag fixa innan våren är slut.

Elva minuter och fyrtio sekunder intervalltid är ju inte mycket, inte ens med sprängning av ben. Så när jag gett upp det där med fyror så straffade jag benen med tio spurter. Det sved gott i dom stumma stockarna det. Allt om min träning hittar ni här: https://connect.garmin.com/modern/activity/1039460137

Idag blir det fredagsmys, ska välja ut något fint pass ur träningsprogrammet att njuta av idag. Vad tränar ni denna fredag?

9 kommentarer:

 1. Barmarkscykel på frusna stigar, strax under tröskeln med fokus på teknik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har det alldeles för bra!

   Radera
 2. 60/120@560w till utmattning... Saftkalas alltså:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får vad du förtjänar...

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Hade oxå ett mardrömslikt 4x4 nattpass. I dag blir det söndagssimning bland pensionärerna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som om det blir rena rama drömmen idag då. :)

   Radera
 5. Fredagsfysade på sjukhuset med ett arbets-EKG. Började på 100 watt sen stegvis höjning av motståndet varje minut. Vek ner mig vid 431 watt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du imponerade säkert på personalen där. :)

   Radera