Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-12-05

Starten av SWE-Cup!


Hej och god morgon! 

Så himla jobbigt och samtidigt så himla roligt. Kortfattat så blev jag 47:a av 91 startande och jag fick kramp i baksida lår när jag skulle luta omkull mig i soffan efteråt. En bra kväll, helt enkelt. 

Gårdagens premiär av SWE-Cup bjöd på en 38 kilometer lång bana där tre backar skulle besegras. Först en kortare direkt i inledningen, sedan en något längre backe och mot slutet så kom banans längsta backe. Helt ärligt så visste jag inte om jag ens skulle kunna hänga med klungan över första backen men det gick bra! Var nog runt 30-35:a över krönet. Tog mig därför vidare till andra backen där jag var helt säker på att jag skulle åka av eftersom jag kört så hårt så länge och var så trött. Men jag när jag insåg att jag nog skulle klara mig hela vägen upp så kunde jag ta i lite mer. Vi var nog 57 man kvar efter den toppen. 
Sen i den längre backen mot slutet så var det tack och god natt. Fick först slå av rejält för att sedan hitta en rytm och med lite sällskap av andra så tog vi oss ändå fram hjälpligt mot målet. Vi hämtade faktiskt in några trötta cyklister längs med vägen upp också. 

I år kör jag SWE-Cup för att det är kul men jag har inga egna ambitioner och satsar inte heller helhjärtat på deltävlingarna. Åtminstone inte inledningsvis. När formen är bättre på andra sidan årsskiftet så kanske jag gör ett mer seriöst försök på någon deltävling. 

Saker jag hade gjort annorlunda om jag hade satsat helhjärtat på gårdagens lopp:
- troligtvis inte ha cyklat två timmar i söndags
- värmt upp mer än 2½ minut (eller kanske inte ändå...)
- använt mig av energiprodukter
- använt mig av koffein

Just att jag inte använde mig av koffein och energiprodukter har min nattsömn tackat mig för nu. Sena kvällsrace med koffein och massor av energi brukar ge dålig nattsömn så det var skönt att slippa den bieffekten. 

Nu ska vi vara på det klara med att även om jag hade gjort allt rätt och satsat hårt på gårdagens race så hade jag antagligen inte haft något med tätstriden att göra ändå men kanske hade jag hamnat i någon liten grupp längre fram än vad jag nu gjorde. 

Jag är ändå väldigt nöjd med hur det gick och hur mycket jag kunde pressa mig. Faktum är att med en timme kvar till start så vaknade jag upp efter att ha tagit en tupplur i soffan så trött som jag var. Hade ställt ett larm faktiskt så att jag inte skulle försova mig till starten 20:00.

Du som läser här regelbundet vet att jag har kört ett par test den senaste tiden där man bland annat ska mäta maxeffekt under 12 minuter. Så här har det sett ut och igår på SWE-Cup slog jag till med ännu bättre watt-siffror:
4 december 332 watt
Senast jag gjorde testet så hade jag ökat med 7% och jag skrev då att om jag kunde öka med 3,5% närmsta tvåveckorsperioden så vore jag väldigt nöjd med det. Gårdagen innebar en ökning med drygt 2% och då var det inte en max-tolva utan bara tolv hårda minuter i loppet. Kanske går det att kräma ur någon mer watt ur dom där benen? 

Kul med framsteg! 

Tack till SCF för at ni arrangerar detta, tack också till SZ Baldr för att jag får vara med och cykla med er och grattis lagkapten Johan Norén till segern! Såg du förresten vår koordinerade attack efter 4,7 km och vad tyckte du om den?

Efter loppet så blev det lite analys av data och en brie-ost. Jodå, jag åt hela osten. Fick en sådan hosta efter loppet och jag tänkte att en brie-ost nog gör underverk för slemhinnorna. 

Igår så hade jag skrivit att ni idag skulle få veta hur jag tränar kommande period. Det får ni vänta med att läsa om till imorgon då detta inlägg fick tillägnas åt SWE-Cup. På återhörande och återseende, hoj!

_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar