Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-12-17

Vackra vinterlandskap och väldigt nära en frontalkrock!


Hej och god morgon på dig!

Det blev inget blogginlägg igår för jag hade bråttom ut. Men det jag hade skrivit om ifall jag haft tid var att jag i fredags körde åttor. Dessa fem åttor körde jag på 315 watt vilket innebär en höjning med 10 watt från veckan innan. Fortsatt bra utveckling alltså! 


Jag kollade vloggar samtidigt, såg också att Zwift fått fram julgranarna. Första intervallen kändes för lätt och den sista var riktigt jobbig. Ganska perfekt belastning med andra ord. 

På fredagen så gick jag och la mig tidigt. Hade en plan på att sätta ett larm och sticka ut i ottan på lördagen innan andra aktiviteter tog vid. Missade dock att ställa ett larm.




Jag missade att ställa ett larm men vaknade ändå av mig själv vid 06:50 så jag gjorde mig i ordning lite snabbt och började cykla en halvtimme senare. Det var riktigt kallt ute men med bra kläder så håller jag värmen ändå. 


Det här var en av anledningarna till att det var värt att trotsa minusgraderna, att få cykla i ett vackert vinterlandskap. Senare under dagen så blev det fyra grader varmt. Sjukt egentligen. 

Nu ser det ut som att det ska bli några dagar med värme innan det slår om till kyla och kommer mer snö till jul Skönt det! 

I en kurva så höll jag på att frontalkrocka med en fyrhjuling. Föraren kom med sladd och kunde inte räta upp den, jag väjde lite vänster och han for ut i diket. Så vi missade precis varandra men det var inte långt ifrån. Hade jag fortsatt rakt fram så hade det nog blivit en kollision.

Det händer lite grejer när man cyklar ändå. 

Jag ville få ihop tre timmar igår, det var vad som stod i mitt program. Kom hem efter 3:00:01 vilket får räknas som mycket väl godkänt.  Kände mig stark och bra genom hela rundan, fick också lite teknikövning då det inte bara var hårdpackade snövägar utan också en del spår och knöligheter att bemästra. 

Kort efter jag kom hem så körde Frida och jag sonen med ett par kompisar till Leksand där det är läger för dalalaget i innebandy. Frida och jag tog en lunch där innan vi åkte hem. Väl hemma så gick vi på granjakt och tog en från egna skogen. Det är en bra känsla men nästa år får vi hitta en någon annanstans för nu var det inget bra kvar...

På eftermiddagen så kollade jag cross. Mathieu van der Poel gjorde comeback på crossen och han satte verkligen ribban. Bilden är från strax efter starten och han har redan tagit över showen. Sedan utökade han och jag somnade i soffan... Trött efter en intensiv vecka och en fartfylld inledning på dagen. 

Idag blir det också en aktivitetsfylld dag. Nu ska jag ut och åka skidor, sedan ska jag till Stora Skedvi för att Frida ska spela tre innebandymatcher och i eftermiddag/kväll ska vi baka pepparkakor. 

Nu kör vi söndag. Tack för att du läste dagens inlägg, vi hörs här imorgon igen. Hoj! 



 

 _____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar