Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-12-06

Min träning till årsskiftet!


Hej och god morgon på dig! 

Minus 20 grader här idag men nu idag är sista dagen på denna period med extrem kyla. Imorgon stiger temperaturen något och sedan så ser långtidsprognosen ut att bjuda på mer behagliga vintertemperaturer. 

Jag har fått några frågor om hur jag ska träna nu efter min "kom igång period". Nu har jag cyklat för att kroppen ska vänja sig vid träning och jag har testat lite intervaller igen. Kommande period så är tanken att jag ska landa in i träningen, hitta exakt rätt nivåer för mig och jag har också med ett distansblock. Det är Rapha Festive 500 som lockar till- och erbjuder mig en chans att pressa in lite distansträning från söndag vecka 51 (julafton). Jag hade från början tänkt att vara ledig där i mellandagarna men nu behöver jag jobba lite ändå och Frida har en dag med innebandyturnering. Så jag har egentligen förhoppningen av att klara av så mycket som möjligt av Festive 500 på tre dagar och sedan får jag använda resterande dagar i vecka 52 för att försöka ro det där i hamn. Jämna veckor är veckor då barnen är hos mig. 

Just vecka 52, som också är längst bort är jag mest osäker på och jag behöver landa in i några saker där innan jag känner mig helt färdig med hur den veckan blir. Just nu är det två vilodagar inplanerade under den veckan annars har jag tänkt klara mig med en vilodag i veckan nu under denna och nästa vecka.

Bilden i inlägget är några år gammal nu. Vi har snö och det ska komma lite mer snö dom kommande dagarna. Jag hoppas att det blir tillräckligt för att skidspåren runt om i kommunen ska bli dragna och i bättre skick. Det har varit lite dåligt med snödjup här i Falun även om snön legat ett tag och det har varit vintrigt. Så vi får se om jag fortsätter med löpningen eller om jag går över till skidåkning i helgen. Grundtanken är att släppa löpningen nu och åka skidor som alternativ träning framöver, men löpningen är en bra backup-plan. 

SWE-Cup på Zwift blir med i planeringen men som ni kanske ser så är det inte fokus på det utan det blir en del av träningen. Nästa vecka så kommer jag att ha tränat fem dagar i rad när det är dags för deltävling två av SWE-Cup så det blir nog tempolopp med slitna ben. Samma sak inför tredje deltävlingen, jag kommer ha fem träningsdagar i benen när det är dags för tävling. Mina vilodagar som har legat på måndagar skjuts därför också fram till tisdagar bortsett från vecka 52. 

Vecka 49
Måndag: SWE-Cup Zwift 
Tisdag: Vilodag
Onsdag: 4x4 min
Torsdag: Le Peloton + pendling
Fredag: 5x8 min
Lördag: 60 min löpning/skidåkning + 3 timmar distans
Söndag: Race online

Vecka 50
Måndag: SWE-Cup Zwift 
Tisdag: Vilodag
Onsdag: 60 min löpning/skidåkning
Torsdag: 5x8 min
Fredag: 10 spurter + 2x20 min
Lördag: 3 timmar distans
Söndag: 60 min löpning/skidåkning

Vecka 51
Måndag: SWE-Cup Zwift
Tisdag: Vilodag
Onsdag: 60 min löpning/skidåkning
Torsdag: 60 min löpning/skidåkning
Fredag: Vilodag
Lördag: 4x4 min
Söndag: 4-5 timmar race online + distans

Vecka 52
Måndag: 6 timmar distans
Tisdag: 4 timmar distans
Onsdag: Vilodag
Torsdag: Jobbpendling 
Fredag: Vilodag
Lördag: Intervaller 
Söndag: Race online


Mycket av det ni ser ovan är sådant som jag gjort förr, så det här är att jag efter några år med annat upplägg på träningen ska försöka hitta tillbaka till sådant som fungerade bra för mig för några år sedan. Träning behöver inte vara krångligt eller svårt men det får gärna vara jobbigt. Har du några tankar, funderingar eller frågor så är det bara att lämna en kommentar. 

Tack för att du läste. På återhörande, hoj! 

_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar