Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-12-11

Hårt pass, hopptävling och SWE-Cup!

 


Hej och god morgon på dig!

Igår var jag till Falu ridklubb för att kolla på Ebbah som tävlade i en Pay and Jump. Det var lite nervöst för mig men Ebbah skötte sig galant och tog sig igenom felfritt. Bra dag! 

Strax innan hopptävlingen så hade jag kört hårt i källaren och sedan hann jag bara byta om innan jag behövde åka. Så ingen lunch däremellan.. Passet såg ut såhär: 
Klassiskt långrace med en bitig backe där i slutet av första halvan. Sedan kan man ana på pulstopparna efteråt att krämen i kroppen tog slut. 

Lite träningsvärk från skidåkningen och lite sliten såklart efter lördagens fyra timmar träning. Jag är nöjd med min insats och kan notera ännu ett steg framåt i utvecklingen. Med fräscha ben så kan jag nog leverera ganska bra siffror igen, det ska bli kul att testa lite längre fram. 


Idag blir det också en form av test då det är SWE-Cup på Zwift. Individuellt tempolopp men alla startar nog samtidigt. Dock utan möjlighet till att ligga på rulle eller få hjälp med luftmotståndet. En av fördelarna med virtuell cykling, man kan ställa in vissa parametrar och ta bort saker som vindmotstånd. 331 watt är det högsta jag noterat i 20 minuter på Zwift i år och det är där någonstans jag siktar i kvällens race. Vore häftigt att få avsluta året på topp. För ett par tre år sedan kunde jag ha maxtjugor på 360-370 watt men till den formen har jag fortfarande en bit kvar. Jag hoppas och tror dock att jag skulle kunna nå någonstans runt 340 inom en snar framtid. 

Det blir kul! 


Såg ni förresten cross-tävlingarna från Val di Sole? Jag kan tycka att man tar det där med snötävling lite för långt. När det liksom börjar inverka negativt på det sportsliga. Tävlingen är visserligen spektakulär men det blir inte så bra racing. Man kunde ju ha snöröjt banan lite bättre men ändå haft samma trevliga inramning, det tror jag hade gjort mycket. 


Nu rullar vi igång denna vecka, ha det gott så hörs vi imorgon igen. Hoj!


_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar