Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-12-12

Jag är så jäkla nöjd och stolt över min insats igår!


Hej och god tisdagsmorgon på dig!

Följande skrev jag i gårdagens blogginlägg:
"331 watt är det högsta jag noterat i 20 minuter på Zwift i år och det är där någonstans jag siktar i kvällens race. Vore häftigt att få avsluta året på topp."

Som jag gjorde det. Med träningsvärk från skidåkningen i lördags och på den sjätte raka träningsdagen. 337 watt i 20 minuter och 330 watt under hela loppet som varade i 32 minuter. Jag blev "bara" 36:a i loppet men det var längesedan jag var så nöjd, stolt och glad över en insats som jag var efter gårdagens lopp. Vilken placering jag kom på var helt irrelevant. Det som betydde något var att jag kunde visa för mig själv att kroppen verkligen svarar bra på träning igen och att jag fortsätter utvecklas i snabb takt. Att jag kan sätta, för mig, djärva mål och slå dom gång på gång.

Ett evigt tjat för dig som läser här ofta men i augusti/september förra året fick jag Covid, var tillbaka på en hyfsad nivå i december men fick då diskbråck. Sedan så blev jag sakta bättre från slutet av januari då jag började träna igen och fram till mars/april ungefär då jag stannade i min långsamma utveckling. Sedan har det just inte hänt något när jag tränat. 
Men så nu, sedan min vinterträning började 6:e november efter ett 2 veckor långt sjukuppehåll, så går varje vecka glasklart framåt. Jag förstår att det inte kommer vara så för alltid men att fem veckor i rad känna att det går så bra är riktigt bra för motivationen.

Ni som läser här vet också att jag har gjort power test för att mäta min kapacitet. Den siffran jag är mest intresserad av där är min förmåga på 12 minuter. 
9:e november: 305 watt
23:e november: 325 watt
11:e december: Inte helt jämförbart men igår hade jag 343 watt i 12 minuter. En ökning med 5,5%! 

Jag kommer att göra ett nytt test om en eller ett par veckor och det ska bli kul att se vad jag kan prestera då.

Gårdagens resultatskärm efter målgång. Så härligt nöjd och stolt jag var av att se den. Jag hade inte en chans mot de snabbaste cyklisterna men ibland spelar det ingen roll. 

Räknar man FTP på att man tar sin bästa watt i 20 minuter gånger 0,95 så höjde jag min FTP från 305 till 320 watt igår. En helt galen höjning som också gör att jag behöver se över mina träningsnivåer... 


Idag ska jag njuta av en vilodag och låta kroppen absorbera all kvalitetsträning som jag belastat den med senaste dagarna. 


Avrundar med ett par tips från min samarbetspartner Siroko. Där min samarbetslänk ger dig 10% rabatt på alla priser på deras hemsida, även på produkter med redan nedsatt pris. Priserna nedan är vad man får med min länk: https://srko.co/henrikoijer
Ny vinterutrustning hos Siroko för vinterns allra kallaste dagar. 


Siroko har även en hel del julerbjudanden så passa på nu. Som här, cykelbyxor med 65% rabatt med hjälp av min länk: https://srko.co/henrikoijer


Tack för att du läste dagens inlägg På återhörande inom kort igen, hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar