Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-12-18

Tidig morgon, fullsmetad helg!


Hej och god morgon på dig! 

Både lördag och söndag var jag upp tidigt denna helg för att hinna träna. I lördags startade jag cykeldatorn 07:22 och igår så startade jag min träningsklocka vid 07:48. Visst, det fanns kanske utrymme sent på dagarna också men det är mycket som ska hinnas med på kort tid ibland och kvällarna har jag varit ganska så trött efter intensiva dagar. 

Igår var jag först på parkeringen i Stångtjärn.



Precis som i torsdags så körde jag åttan med tillägget att jag åkte ut till Järnhatt och vände. Det ger ca: 12,5 kilometer. Det varma vädret vi fick i lördags har verkligen satt sina spår i spåren... Nu kommer jag avvakta med skidåkning tills det kommit mer snö igen. Det var ungefär en minusgrad så spåren var hårda och snabba, jag hade noll i fäste och fick staka väldigt mycket. Vilket inte riktigt är vad jag uppskattar med längdskidåkning men samtidigt bra för mig träningsmässigt om vi tar i beaktning att jag har en förhoppning om att åka Vasaloppet senare i vinter. Det blev en vurpa och ett tillfälle där jag hamnade på alla fyra men utan att ramla... Ja, farten var bättre än tekniken och kurvorna var ju stenhårda. 

Enligt prognosen så vänder det om till minusgrader på onsdag igen och sedan kommer det lite ny snö på torsdag, så det blir nog en vit jul av allt att döma. Kanske inte nya skidspår, men vi får se vad som kommer. 

I kommande vecka så har jag planerat två pass löpning/skidåkning. Det ena kommer jag nog byta ut mot ett test. Det andra vet jag inte riktigt vad jag ska göra med, det är för lite snö för skidåkning i skogen och nu har det blivit blixthalka på grund av plusgrader på dagarna, minusgrader på nätterna och lite regn på det. 

Det här är en bild från igår eftermiddag, den blixthalkan skojade man inte bort. 


Såhär var planen för veckan enligt mitt träningsprogram:
Vecka 51
Måndag: SWE-Cup Zwift
Tisdag: Vilodag
Onsdag: 60 min löpning/skidåkning
Torsdag: 60 min löpning/skidåkning
Fredag: Vilodag
Lördag: 4x4 min
Söndag: 4-5 timmar race online + distans

Nu kanske jag gör något i stil med detta:
Måndag: SWE-Cup Zwift
Tisdag: Vilodag
Onsdag: 4x4 min
Torsdag: Test
Fredag: Vilodag
Lördag: 60 min löpning/skidåkning
Söndag: 4-5 timmar race online + distans

Om det nu ska bli kallgrader från onsdag och snöa på torsdag så kanske det här halkbekämpat och klart på lördag. Då kör jag 4x4 och mitt test mitt i veckan istället. 


Efter skidåkningen igår morse så begav sig Frida och jag till Skäve Arena för tre matcher innebandy, jag hade med mig datorn och jobbade lite mellan matcherna och Frida åt pastasallad. Kul att få åka iväg med henne på en liten trip. Efter en försiktig körning hem i halkan så gjorde vi pepparkakor och drack glögg (jag drack glögg...). Tredje advent och lite adventsmys. 

Jag hann också kolla ikapp gårdagens crosstävling, kul med lite spännande racing igen. 

På kvällen så gjorde jag mina ryggövningar. Har haft ett långt uppehåll från övningarna och jag vet inte om det är skidåkningen eller något annat men jag hade lite trötthetskänsla i ryggen igår igen. Övningarna är hur bra som helst egentligen, både för ryggen men också för att det var ett fantastiskt skönt sätt att avrunda helgen på. Det är så skönt när övningarna är klara och jag bara kan ligga där och slappna av en stund. Älskar det egentligen och ska ta mig den tiden oftare. 

Idag blir det allt annat än avslappnat då det blir SWE-Cup på Zwift i kväll. Före det ska jag ha en fullmatad dag på jobbet och blixthalkan lär inte göra dagen lättare. Ska bli skönt att få slappna av med ett helgalet poänglopp på kvällen då. Elva spurtpriser och en spurt på målgången också. Jag gissar att klungan kommer att bli kraftigt decimerad men vi får väl se hur det körs. Topp 10 får poäng på spurtpriserna och jag vet inte riktigt om jag är i slag för något sådant men alla som går i mål får poäng och det ska jag klara av. 


Stort tack för att du läste dagens inlägg. Ha en skön måndag så hörs vi här imorgon igen, hoj!

_____________
Vill du ha rabatt på cykelprodukter? Genom några av mina samarbeten kan jag erbjuda följande rabatter:
Den här länken ger 10% på Sirokos produkter: https://srko.co/henrikoijer 
Koden LIMAR30OIJER ger 30% på www.limar.com
Koden Henrik10 ger 10% på https://hypericenordic.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar