Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-06-21

Cykeln jag ska ha på landsvägs-SM!

Hej och god morgon! 

Igår kväll blev det en första riktig runda på landsvägscykeln. Det är ju ändå SM-vecka och det kommer att bli enbart landsväg denna vecka för att försöka vänja mig vid cykeln så mycket som det går. Ska dock säga att efter en första halvtimmes rull i lördags, lite justeringar i sittställning och sedan blev det riktigt bra. Känner mig som hemma på cykeln nu när det gäller sittställningen. Cykeln har SRAM Red eTap AXS, alltså finaste elektroniska växlarna. Det där är också något att lära om sig vid då jag tydligen växlar ner med vänstra reglaget och upp med högra. Framväxeln använder jag genom att trycka på båda knapparna samtidigt, det tog några försök innan jag insåg det. Cykeln har också skivbromsar och dom la jag en del tid på igår för att få så bra inställda som möjligt. Nu är också det bra. 

Cykeln känns snabb och jag sitter som jag vill, så den är redo att leverera på söndag. Går det inte bra på söndag så kommer jag med all säkerhet vara farlig på torsdagens Le Peloton. 

Jag började med att cykla runt Runn med en liten skarv runt Vikasjön. Det är ju helt magiskt att vara ute på dessa varma (nåja) sommarkvällar och köra med kvällssolen som kastar ljus över fälten. Ren poesi är det och det var precis vad mitt huvud och min kropp behövde igår. 

Jag har nämligen haft rejält ont i musklerna från midjan och ner ett par dagar nu. I natt har jag haft svårt att sova också men cyklingen gjorde det ändå bättre. Tror det är en kombination av allt stående och springande på Lugnet i kombination med att jag blev bränd av solen. Men det är sådant som går över, jag hoppas bara att det går snabbt så kroppen känns fräsch i helgen. 

När jag kom till Borlänge så stannade jag till vid mitt jobb för att hämta en grej. Jag försökte också stjäla KOM:et som finns på rakan utanför jobbet men missade. Jag tog KOM där för ett par veckor sedan, personen jag stal det ifrån tog tillbaka det med besked samma eftermiddag och slog min tid med 4 sekunder. Igår blev jag två sekunder snabbare men det är ändå minst två sekunder kvar. Segmentet är 38 sekunder långt så det är egentligen bara en långspurt och jag tänkte innan att det gäller att gå all-in från start. Ändå tvekar jag i svängen in mot rakan och kör någon slags segelbåtsacceleration i spurten. Skärpning! 


Jag kom hem vid halv elva ungefär, precis när solen gick ner. Ni behöver inte oroa er för mörkret på bilderna för jag vinklade kameran för att få bäst effekt.. Det behövdes inga lampor. 

Fick ihop precis över tre timmar cykling och var väldigt nöjd och glad med det. 

Men vad är det för cykel nu då, undrar kanske du?

Det är en Berria Belador BR. Om ni är intresserade så kika in på Berria Swedens Instagram.
Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

Köper ni cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får ni 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
Om ni vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER

2 kommentarer: