Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-06-01

Ny gräsklippare och tillbaka på Zwift!

Hej och god morgon på dig! 

Igår så gick jag inte ut och testade att starta min gräsklippare igen. Det som istället hände var att jag spontanköpte en elektrisk gräsklippare senare under dagen. Jag är annars inte någon som spontanköper dyrare saker utan då vill jag helst veta att jag köper det bästa för pengarna och kollar av marknaden noga innan köp. Men i förrgår kväll var jag faktiskt väldigt nära att köpa en robotgräsklippare. Tyvärr var den slut på lager i dom butikerna som låg nära så det blev inget. Kanske lika bra det eftersom min gräsmatta är allt annat än Martin Björgvikskt slät och fin och robotgräsklippare skulle kräva ett par månaders förarbete i trädgården. Eftersom jag hade googlat gräsklippare i förrgår kväll så hade jag annonser på gräsklippare i min telefon igår. Så när jag kikade på telefonen innan hemfärd så dök annonser upp på gräsklippare i en butik i Falun som ligger på väg hem från jobbet. Så jag åkte dit för att köpa en, siktet inställt på en bensinare som det skulle finnas en kvar av. Men den fanns inte alls där utan dom var slut. Så jag köpte med mig en elektrisk istället. Skönt att ha det ordnat och förhoppningsvis så går denna många år utan krångel.
Har du elektrisk gräsklippare och hur tycker du att det funkar? 

Nog om gräsklippare i denna cykelblogg. Åtminstone för idag. 
 

En annan sak jag gjorde igår var att jag körde Zwift. Det var inte igår (jo, det var ju det men ni förstår...) men jag kände att det var lika bra att köra ett pass innan jag skulle slockna. Det passar bättre med vilodag idag så då fick jag bita ihop och köra igår. Hade dock jobb som höll på till halv åtta åtta någon gång så det var lite osäkert om jag skulle kunna träna. 
Benen var allt annat än bra igår och dessutom så missade jag ett par race. Första racet blev lite spontant påtänkt och med uppdateringar av Zwift och annat så hann jag inte upp på hojen innan starten gick. Körde någon minut för att försöka köra ifatt klungan men det var också ett spurtpris bara efter ett par minuter så det var dödsdömt. Vid nästa försök så kom jag ner lite försent igen. Kunde ändå ha hunnit men då hade Zwift/datorn fastnat i något tänkarläge så jag hann inte med start då heller. Nästa race klarade jag dock av att komma upp på cykeln och få igång Zwift till. 

Det blev Jett Zwift Morning Race (japansk morgon, 22:15 svensk tid...) Stort startfält och ett par svenskar i Erik Hellström och Alex Danell till start. Bägge svenskarna cyklar nu för Swedish Outbreaks riders. Det har hänt en del i den svenska Zwift-scenen den senaste tiden. Team SZ som länge varit ett väldigt stort lag och haft nästan alla svenskar på Zwift har under våren splittrats och nya lag har skapats. Bra för sporten tycker jag att inte alla samlas under ett och samma tak utan att det finns flera större grupperingar nu. Ett annat nytt svensklag är LOVE THE RACE - eSport Race Team Riders. Bägge dom lagen har ett 30-tal åkare vardera och Team SZ har fortfarande 538 åkare i sitt lag enligt Zwiftpower, så ni förstår vilken storlek det är på Team SZ.

Man blir bra på det man tränar på och Zwift hade jag inte kört på ett tag kände jag. Hade också haft en stressig och lång dag. Intensivt dagen innan också och var rätt trött. Fem varv på Innsbruck vilket är lite av en favoritbana för mig. Första gången i backen höll jag dock på att bli avhängd, vet inte om det var mina ben det var fel på eller om alla andra hade raketer till ben. 

Det krävdes en ganska rejäl ansträngning bara för att inte bli avhängd redan på första varvet. 

Jag tyckte det gick fort ganska ofta. Speciellt i backen. Vet inte om det var för att jag kom in i det bättre eller om alla andra blev tröttare, men backen kändes i alla fall lite bättre när vi kört något varv. Med tanke på känslan under loppet så är jag helt klart positivt överraskad av en sjätteplats igår! 

Börsen gick för övrigt bra igår och maj slutade med plus i utvecklingen. Är det en vändning, eller en liten ryckning innan det fortsätter utför? Intressant det där med ekonomi och jag förbereder mig för svårare tider... 

Idag blir det som sagt vilodag och ännu en lång arbetsdag väntar. Vi hörs säkerligen snart igen, titta in imorgon igen. Hoj! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar