Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2022-06-14

Ska jag köra Landsvägs-SM?!

Hej och god morgon! 

Linda nämnde något om landsvägs-SM i helgen och att anmälan snart skulle gå ut. Det blev ett frö som nu har grott och igår så tänkte jag att det vore faktiskt riktigt kul att köra igen. Det har ju blivit några SM genom åren och dessutom en hel del stora tävlingar i Uppsala, där SM avgörs i år. Är tämligen säker på att det är där jag har tävlat mest landsväg. Vore kul att köra elitklass åtminstone en gång till. Även om jag gillar statistik så har jag inte koll på alla tävlingar jag kört men några SM har jag noterat i bloggen. 

Senast det begav sig var 2015 så det var ett tag sedan nu... 

Minns ni regnkaoset i Södertälje 2012? Loppet började åtminstone i regn vilket passade mig utmärkt. Fick tyvärr en punktering det året och även om jag kom tillbaka till klungan så hade det kostat på för mycket och jag fick bryta ett tag senare.

Åstorp 2013, gnetade på ett tag men fick vika ner mig också där. 

Kinnekulle 2014. Femton (15!) gånger skulle vi uppför Kinnekulle det året. Jag tog mig upp alla gånger och slutade 45a i elitklassen. Ja, sist skulle man också kunna säga. 

Senast jag var med på landsvägs-SM var 2015 på Sollerön. Då blev jag inte sist utan 64:a (näst sist..). 

En lite längre tillbakablick till SM i just Uppsala 2007. Klubbkamrat med proffset Marcus Ljungqvist och laddad inför start. Marcus hade målat över loggorna på vevarmarna och hans reservhjul från Lightweight hade också fått sig en duvning med tuschpennan. Men han hade också tre par reservhjul från Zipp, som var lagets sponsor. 

Den där cykeln jag hade där var riktigt snabb vill jag minnas och hjulen var superlätta. Samuel från Uppsala-trakten tog hem Stevens och sålde i några år. Samma sak med hjulen från X-treme. Vägde ganska precis ett kilo. 

Så vad säger ni, ska jag köra landsvägs-SM? Rösta i kommentarerna. 

En sak till, är det någon som har en snabb landsvägscykel att låna- hyra ut eller för snabb leverans till kompispris? Min gamla Bianchi-cross som jag kör Le Peloton på får nog vila om jag kör landsvägs-SM... 

Om du vill köra så är det sista anmälningsdag för ordinarie pris idag och anmälan hittar du här: https://www.sportstiming.se/event/10804

7 kommentarer: