Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-11-27

VM-kval imorgon och SWE-Cup på måndag!


Hej och god morgon på dig! 

Denna helg delas VM-platser ut till några av dom snabbaste cyklisterna på Zwift. Jag själv tänkte ställa upp i Europas herr-lopp imorgon. Det är 340 cyklister som alla tror att dom kan komma topp-5 och därmed ta en VM-plats. Zwift har stärkt kraven på slutet så alla 340 kommer nog inte till start eller blir godkända i efterhand. Men många cyklister blir det. Man behöver vara verifierad i förhand och det ska skickas in vikt- och längdvideos. Nu kom beskeden med ganska kort varsel så det är nog inte alla som ens hunnit verifiera sig. Min verifiering som jag gjorde i höstas gäller än, så jag behöver bara komplettera med en vikt-video om jag har förstått det hela rätt. 

Bland dom 340 cyklisterna så är jag rankad 29:a,  helt okej ändå men det är långt ifrån topp-5. Skam den som ger sig och så länge chansen finns så är det värt ett försök. Banan ser kanske jobbig ut i profilen ovan men det är inte helt omöjliga backar. Något som kan göra det lite tuffare än vanliga Zwift-race är att loppet blir 59 km lång då vi kör två varv. Kanske att det något längre loppet kan ha inverkan på resultatet också. 

En utmaning i loppet är att det körs med Power-ups. Det betyder att om du inte får en aerohjälm till målgången så är du körd. Får man väl tag i hjälmen så gäller det att hålla hårt i den. 

________


På måndag blir det SWE-Cup också så det gäller att ladda om snabbt från VM-kvalet. I Team SZ så har vi skapat några mindre "lag" i laget där jag ska köra för Team SZ Umara. Det är alltid kul med lite lagkänsla när man kör lopp och det är ett riktigt bra lag som vi fått ihop.


Det där gänget ska nog kunna skrapa ihop en hel hög med poäng i SWE-Cup. Första deltävlingen börjar med just ett poänglopp där det gäller att spurta på spurtpriser och målgången för att få så många poäng som möjligt. 

Totalt ska åtta deltävlingar köras. Tyvärr krockar halva cupen med Zwift Racing League - premier division. Men där får jag välja lite efter om jag blir uttagen till ZRL och hur det går i SWE-Cup. 

Även SCF försöker stärka upp reglerna med verifieringen något men det blir lite halvdant om ni frågar mig. Dels så ska man ha licens, men man kommer kunna starta och köra loppen även utan licens. Vilket givetvis kommer att ha inverkan på loppen. Man skulle till exempel aldrig låta cyklister utan licens starta i SWE-Cup på landsväg för att diska cyklisterna i efterhand. Samma sak blir det med kravet på topp-10 med dual recording och smart trainer som primär kraftkälla. Du kan alltså ställa samt vinna ett lopp upp utan licens, utan smart trainer och inte ha dual recording för att sedan bli bortplockad från resultaten. Då påverkar man i allra högsta grad loppet. Bra med regler men det blir lite märkligt när man får starta och delta utan att vara "kvalificerad". Ska de som kör bra utan verifiering då slå av och bli 11:a i loppen? 


________

Igår fick jag hem mina nya kläder från Siroko. Tröjorna heter M4 Cubilla och M4 Volta, byxorna heter BX Bolzano. Tröjorna är av samma modell men olika färg bara. Testar nog en uppsättning idag! 
Min affiliate-länk som ger dig bättre priser och mig provision hos Siroko: https://srko.co/henrikoijer
 
 
Idag ska Linda och jag ut och cykla lite i vinterkylan. Kanske fortsätter vi sedan inomhus också. Jag "väckte" henne i morse med frukost på sängen och några presenter. Hon fyller nämligen år i veckan som kommer så vi passade på att fira lite idag. 


Igår var vi hos Vera och Frej för en finmiddag i gott sällskap. Mycket trevligt! 


Tack för att ni läste ända hit, dags att svida om här. Vi hörs snart igen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar