Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-11-29

VM-kval igår, SWE-Cup idag

Hej och god morgon på dig! 

Igår kördes VM-kvalet till Zwift-VM där topp-5 skulle få en plats till kommande VM. Min ambition var givetvis att försöka knipa en av platserna i det hårda motståndet. Det blev över 240 starka cyklister i Europas kval. Banan var hyfsat lätt men vi skulle över fyra backar som innebar hårda insatser på runt 1½ minut stycket. Till det kom några partier med riktigt hög fart på grund av attacker. På det stora hela så gick loppet väldigt bra för mig, det var aldrig några maxinsatser utan det gick på rätt sida av max. Så inför spurten så kändes det riktigt bra. Jag hade en plan, genomförde den och så även med spurten. 

Tyvärr så drog jag igång spurten för tidigt så även om spurten i sig var bra så blev jag omsvärmad av många på sista biten innan mål. Tätgruppen i spurten var runt 60 man stor och jag blev 31:a. 

Loppet gick jättebra, spurten blev feltajmad.

Idag är det dags för första deltävlingen i SWE-Cup och nu ska jag ta revansch. Kvällens bana är lite mer utmanande på så vis att den går lite upp och ned mest hela tiden. Men det är inga riktiga backar så det ska nog kunna bli många i täten. Kvällens lopp är ett poänglopp också så det blir ett antal spurter under loppet och bara en sådan sak kan ju skaka om fältet lite. Hur många spurter det blir är lite oklart ännu, men minst fyra och max åtta skulle jag säga. Jag är taggad, detta blir mitt sista pass på säsongen 2021 och det ska bli riktigt bra. 

Ha det gott alla och njut av måndagen. Vi hörs snart igen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar