2021-02-07

Körde en fantastiskt fin tur på skoterspår igår, men villhöver jag en Fatbike?!


Hej och god morgon på dig! 

Gårdagen bjöd på en fantastisk tur i vacker miljö och en ganska stor andel gick på skoterspår. Solen behagade att titta fram då och då också så omgivningarna kunde man inte klaga på. 

Filmade lite igår också så en ny vlogg borde inte vara långt borta. 

Började hur som helst med att cykla mot Österå för att vika in på skoterspåren där om dom var bra. Vilket dom ju var. Jättefina och höll ihop bra för min MTB med lite hårt pumpade dubbdäck. 

Fint som snö!

Efter några kilometer började dock spåren bli lite mer mjuka, vilket gjorde att även om det var fint så blev det lite mer svårcyklat. Men allt i livet måste inte vara lätt så det var bara att gneta på.Kände mig faktiskt lite svag i kroppen igår. Kanske var det för att det tog lite lång tid från frukost till att jag faktiskt kom ut och cyklade men jag har känt mig lite svag senaste dagarna faktiskt. Kan ha varit den hårda inledningen på veckan och natt-tävlingen på Zwift som spökar... Redan efter 45 min tog jag en "fikapaus" och mölade i mig Powergel Shots, eller Powerbar-godis som vi brukar säga här hemma. 

Kom till Rogsjön och funderade först på att köra vägar istället men det gick lättare att cykla på sjön än på skoterspåren så jag fortsatte. Riktigt fint var det, men med nordanvind i ansiktet så kylde det rätt mycket över sjön också så det var skönt att komma in i skogen igen på andra sidan. 

Cyklade sedan skoterspår till Bjursås Ski Center men där vek jag av på vägarna istället. Skoterspåren i Bjursås var ännu mjukare och backarna var knappt cykelbara. Många skoteråkare ute, mötte nog ett tiotal. Kallsnö på det gjorde ju att det blev lite som att cykla i sand. Från Bjursås Ski Center körde Baggbo-Dössberget-grusvägen mot Falun men svängde mot Grycksbo och tog cykelbanan hem. Kände mig svag när jag kom ut på grusvägarna, åt en Powerbar och tömde flaskan. Sista timmen gick faktiskt något lättare i alla fall. Fint var det! 

Fick ändå ihop lite drygt tre timmars cyklande även om det inte direkt gick av sig själv. 

Googlade fatbikes nu på morgonen, kollade diverse cykelmärken, Happyrides Köp & Sälj samt Facebook marketplace. Med en fatbike hade skoterspåren gått som en dans och det är ju riktigt kul. Vad ska man tänka på om man vill ha en fatbike att hoja på vintern med?  

1 kommentar:

 1. Lite som all annan cykling; Vad är du ute efter?
  Det finns Fatbikes för turåkning m väskor etc, det finns ruskiga "race" fatbikes och allt däremellan. Komponentval är samma som MTB, sedan finns ganska många med framdämpare.
  Något att tänka på vid cykling i snö/sand är däcksbredd vilket leder in på fälgbredd som bör beaktas.
  Jag har 60mm breda fälgar till mina 4,8" men de blir nästa smalare än min frus 4,0" på 80mm fälgar
  Dvs. bärighet pga av däcksbredd vs. dämpning i däcket pga däckshöjd...

  SvaraRadera