2021-02-04

Så nära, så galet men också så långt borta

Hej och god morgon!

0,318 sekunder var det som skiljde mig från att gå vidare i kvalet till Moviestar Team Challenge i natt. På Zwiftpower står jag som 10:a då vinnaren inte verkar vara registrerad där. Så egentligen elva. Men en av deltagarna saknade pulsmätning så han kan man nog räkna bort. Eftersom jag i natt också fick ett mail från Zwift om att jag slutat topp 10 så kör vi på det. Tia. Mailet från Zwift var att jag behövde skicka in mina träningsfiler från Zwift och min Garmin utifall topp-5 inte klarar ZADA-kraven, då går chansen vidare till nästa osv. Så om fem av dom framför nu bara inte klarar av att verifiera sig så lever hoppet... 

Nästa vecka drar nästa omgång av kvalet igång och Samuel Brännlund kvalade in som fyra i det större kvällsloppet. 

Själv så jobbade jag till 19:30 så att köra kloclkan 20:00 blev liksom uteslutet av livet. Planen blev att elda (för att få upp värmen i huset och mig själv som frös) för att sedan kunna slumra en stund efter att ha ätit något. Sedan vakna vid tolvslaget och köra race 01:00 som en annan galning. Allt gick jättebra men jag somnade inte som jag ville, var kanske tankar inför loppet som spökade. Så efter halv tolv somnade jag, mobilen ringde 00:00 och jag skulle ta en Nocco (180 mg koffein!), förbereda inför race och ta en koffeingel med kvarten kvar. 
Nu vaknade jag upp (igen...) 00:45 istället, supertrött och funderade på om jag skulle ens hinna köra och om det var värt det. Tänkte att om jag ändå är vaken så kan jag starta och se hur det går. Så en skyndsam förberedelse men utan koffein gjorde att jag satt på cykeln med någon minut kvar. 

Starten gick och det gick i ett rasande tempo. Lite som SWE-Cup där väldigt många kör väldigt snabbt för att hänga med vilket gör att hela klungan bara åker snabbare. En bitig backe efter 10 minuter splittrade fältet. Jag gick jättebra i början av backen men när den liksom planade ut så hade jag gått på rött för mycket och kunde inte hänga med. När dammet lagt sig var jag 27:a och tätklungan blev 26 cyklister. Så surt att ha varit så nära... Några cyklister kom ifatt och vi började jaga, kanske slår dom av i täten... Ett halvt varv senare så var vi faktiskt ikapp. 

Två varv skulle köras och ut på andra varvet så var jag nu med i den typ 35 man stora tätklungan igen. Andra gången uppför backen så körde jag mer jämnt för att inte spränga mig igen. Hamnade återigen 27-28 efter att dammet lagt sig men fick nu sällskap av någon stackare med bråttom i benen så vi kom ifatt ganska snart efteråt vilket var skönt. Eller snart och snart, det tog ändå typ fyra minuter med idiotjakt.

Hade tyvärr ingen power-up till målgången (fjädern sköt jag av i backen..) men spurtade ändå bra bland dom 30 som var kvar och blev alltså 11 av alla. Ett fantastiskt bra resultat med tanke på min kapacitet och en stark insats att komma tillbaka ett par gånger om, jag fick verkligen ge allt.  

Det tog givetvis ett tag att somna efter loppet också så sammantaget så har jag nog sovit 3,5-4 timmar totalt inklusive uppehåll för Zwift-race. Så det som inte löser sig med kaffe idag får jag försöka lösa med mer kaffe. 

Vi hörs snart igen, tack för att du läser, stöttar och peppar! 

En bit upp i backen första varvet.

Efter backen och jakten är igång...

Typ tio minuters jakt senare så anslöt vi igen...


Andra gången så jagades det hårdare och täten kanske tog det lugnare så vi kom ifatt betydligt snabbare.
4 kommentarer:

 1. Starkt att ta sig upp mitt i natten för Moviestar Team Challenge! Håller tummarn för att du kommer vidare ändå!

  SvaraRadera
 2. Tack! Det var kul och jag är ju nöjd med prestationen.

  SvaraRadera
 3. Starkt kört! :) Du får ta en liten powernap på lunchen. Började med det för 3 år sedan. Nuförtiden så är jag helt förstörd på em om jag inte får min minisömn. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag får kanske göra det. Gubbvila är grejer det. :)

   Radera