Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2015-07-25

Väckningspass i nya kläder

Ibland har man tur och just tur tycker jag själv att jag haft väldigt många gånger i livet.

Den här gången så har jag har haft turen att bli utvald att få åka i ett CRAFT-ställ med cykelkurbits på. Det är Sofie Lantto som fått designa ett kit åt CRAFT som tillverkats i en extremt begränsad upplaga. Mönstret ser ut som en "vanlig" kurbits men det är cykeldetaljer och du hittar även någon ren i mönstret. En kombination av Sofies norrlandshjärta och cykelintresse.
Det som är lite extra kul här är att jag faktiskt inte så långt innan bad en kille att ta fram ett cykelkurbitsmönster som jag hade tänkt göra någon cykeltröja av. Men för mig stannade det vid ett mönster.

Dagens tur gick över Norlingberg, en promenad över ett kalhygge där stigen tog slut, Törnbergs väg och sedan klassiska Rog-skramlet. En stökig stig längs med Rogsjön där Långa Lugnet gått många gånger förr. Sedan dammade jag hem via Haghed och Övre Heden.

Körde all-in i Norlingberg, ville helst förbättra min tid på STRAVA där. Misslyckades tyvärr med fyra sekunder, men det var ju ändå en bra tid. Faktum är att jag var ca: 4 sekunder före min gamla tid med typ 175 meter kvar. Men då jag analyserat min förra tid mot ledartiden innan passet idag, så såg jag att jag tappat en del i det brantaste partiet. Idag körde jag därför extra hårt i det brantaste partiet, vilket gjorde att jag istället saknade kräm på slutet.
Det lila strecket är dagens insats jämfört med min bästa tid som är det svarta strecket. Som ni ser så tappar jag mycket på slutet (8 sekunder). Så går det när det brinner i benen! Ber om ursäkt för denna analys av min backintervall, men sånt här gillar ju jag så det blir en del sånt i bloggen oavsett om ni orkar läsa eller ej.

Efter Norlingberg så var det ju det där hygget... Alltså jag hade sett en stig på kartan innan jag stack ut och undrade varför vi aldrig cyklade där. Nu vet jag. Det blev en ganska lång promenad/äventyrscykling över hygget.

Törnbergs väg gick jag in på med hög fart och gav det jag hade för att hålla fart hela vägen ner. På Strava så finns det ett segment per del av Törnbergs väg och jag har idag skapat ett för hela stigen. Jag tog mig ner på 5:51 vilket just nu är näst bästa tid. Men Strava lär väl uppdatera det där så då kanske jag tappar lite till. Hur som helst så tog jag nya personbästan på samtliga tre delar av stigen och det gäller ju att bli snabb i all möjlig terräng som MTB-cyklist och inte bara i uppförsbackar.

Rog-skramlet gick också rätt bra. Tappade rytmen ett par gånger i början, men sedan hittade jag flytet över stenarna.


Jag kände mig faktiskt lite småseg idag. Gissar att det kan bero på den väldigt hårda dagen i torsdags i kombination med vilodagen igår. Lite därför så körde jag passet tidigt idag. Detta för att få fler timmar till återhämtning före starten går imorgon bitti.
Nu är det bara att lägga upp benen högt, dricka, äta och hoppas på det bästa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar