2015-07-18

Det här är ingen matblogg

Vissa kanske inte ens tycker att det här är mat, men idag gjorde jag krabbelurer för första gången någonsin. Tidigare i år så åt vi det på jobbet och då åt jag det, mig veterligen, för första gången någonsin. Sjukt gott! Dessutom går det svinsnabbt att göra och är bra ladd-mat för cyklister. Det är liksom som en perfekt mix av pannkakor och munkar. Påminner lite om amerikanska pannkakor. Alla ni har säkert ätit detta i decennier, men då kan jag bara gratulera er.

Krabbelurer, kallas ibland också för pösplättar.

Jag körde efter detta recept:
1 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk

Matfett till stekningen och jag hade också en tallrik med strösocker på så jag kunde vända krabbelurerna i socker direkt efter stekning, då blir det sött som på bilden ovan.

  • Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. Allt det torra alltså.
  • Tillsätt ägget och mjölken och rör till en slät smet.
  • Stek krabbelurerna i stekpanna eller plättlagg. Ca: ½ dl smet per krabbelur, jag fick plats med 3 st samtidigt i stekpannan

Kan käkas med sylt.och grädde eller kanske glass till. Men sockrar man dom som jag gjort så kan man äta dom som dom är också. Kanongott! Det gick givetvis hem hos barnen här hemma också.


Innan jag slog till och gjorde krabbelurer så badade barnen. Det var ju soligt?! 16 jättevarma grader i vattnet och en svalkande vind. Perfekt badväder tydligen. Efter badet så spelade vi lite beachvolleyball.


Nu är det dags att lägga Frida. Trött stackare som inte vilat så mycket idag. Imorgon smiter jag hemifrån tidigt som bara den för en cykeltur. Vi hörs väl imorgon igen?

1 kommentar:

  1. Det är så gott med krabbelurer! Jag kallar dom dock för skrabbelucker.

    SvaraRadera