2015-07-23

Dags för King of the Hill Sälen

Väckningspass igår kväll, lyckades pricka in hela rundan i ett uppehåll. Bilden visar loppets avslutning.

Vi kom upp ganska sent igår. Strax före åtta. Landade i stugan i Röda byn strax efter åtta och när lugnet lagt sig i stugan och regnet lagt sig utanför så pep jag iväg. Det blev inte så långt och intensivt som jag kanske hade kört om jag kört något under eftermiddagen, men det var skönt att rasta benen lite och bli av med bilåkarbenen. Eftersom jag åkte i fjol så minns jag ju banan, men i år har man ändrat en del så jag kollade därifrån och upp till toppen. Fick ihop 45 minuter cykling innan jag spolade av cykeln vid en av alla cykeltvättar som finns här i Lindvallen.

Kollar man startlistan för King of the Hill Sälen, så är det ju Lars Bleckur som vinner cykeldelen. Men jag vet ju att jag kollade startlistan i fjol innan loppet och sedan så dök plötsligt halva sverigeeliten upp vid tävlingsplatsen. Så jag väntar nog en bit in i loppet för att bedöma motståndet och mina egna placeringsmöjligheter. Såg att det var ett par norrmän anmälda också, den ena var i min grupp på Mörksuggejakten. Så vi är nog rätt jämna. Jens Westergren vet man ju aldrig riktigt med och han ska nog köra cykelcross dessutom, det är nog en klar fördel på denna bana.
Det finns dock ett par korta stigpartier med både stenar och lera där crossen kan få det svettigt.

Ifjol gjorde jag ju ett fantastiskt lopp och var med i täten med bara någon kilometer kvar till mål. Slutade sexa, knappa minuten efter segrande Wengelin. Hoppas att backrace passar mig lika bra även denna gång. Snittpulsen landade då på 95% av min maxpuls under det nästan 31 minuter långa loppet.

Apropå svettigt så var det ju värmebölja i fjol. Det slipper vi idag. Vi får faktiskt vara glada om vi slipper regn och det blir nog runt 12-13 grader.
Bild från starten i fjol. Nu är det dags att förbereda det sista inför ännu en start i King of the Hill!

1 kommentar:

  1. Hejsan! Jag gjorde som du och körde cyklingen, men höll mig lite längre bak då...Hur gick det för dig och de andra snabba? Kan inte hitta resultat någonstans./Magnus

    SvaraRadera