Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-06-14

Imorgon kör jag Vätternrundan med Conti Test Team

De första har redan begett sig ut på sin väg runt sjön, själv åker jag imorgon med Conti Test Team i en så kallad sub-grupp. Vi ska försöka slita oss runt sjön på en tid under sju timmar. För två år sedan åkte vi på 7:12 (siktade på under 7:15), förra året åkte vi på 7:08 (siktade på under 7:12) och i år ska vi alltså försöka kapa ytterligare åtta-nio minuter.
Om ni vill följa mig under loppet så heter jag alltså Henrik Öijer, startar 09:38 i startgrupp 352 och har startnummer 27201.
Snabbast på Vätternrundan 2013 blir inte vi, det blir nog gänget i startgrupp 362 med starttid 10:18. Där finns ett gäng ruskigt starka elitcyklister som ska försöka ta rekord runt sjön. Det kommer gå undan, så håll höger.
Här kan ni följa mig, eller andra cyklister i deras kamp runt Vätternrundan: Följa cyklister som cyklar Vätternrundan / Resultat Vätternrundan

Vädret under Vätternrundan ser ut att bli kanonbra med halvklart och under 20 grader varmt. Tyvärr lite motvind i början, men det får man ju tillbaka senare under rundan så det är inget att klaga på. Bäst är ju vindstilla förstås.
Så här såg vi ut 2011, det blir nog något liknande nu  men förhoppningsvis 13 minuter snabbare. Alltså ungefär 27 sekunder snabbare per mil. Det blir förstås ingen enkel sak, men vi vet väl vad vi gör!?

När man tog rekord förra året (6:38) så hade Christofer Stevenson i snabbaste gruppen ett snittwatt på 312. Det biter lite i benen att ligga på så hårt så länge. Allt fler elitcyklister har börjat hitta till Vätternrundan i och med subgrupperna. Plötsligt så tar inte Vätternrundan 10 timmar, utan man kan ta sig runt på ca: sju timmar. Ett vanligt långt distanspass med andra ord. Att det blir sju timmar hårdkörning använder många nu för att få en bra genomkörare innan cykel-SM som körs nästa vecka.

Om ni vill ha Vätternrundan som GPS-rutt så har jag sparat 2012 års upplaga som GPS-bana här via Garmin Connect. Jag har satt min egen "bana" på tiden 6:55. Då hinner vi med våra två stopp på två minuter styck och har ändå en hel minut till godo! Av någon anledning så trollar Garmin bort lite distans när man gör en aktivitet till en bana då jag fick ihop 294.52 km förra året.

1 kommentar:

  1. Kör hårt henke. Fixar ni sub 7:12 så bjur ja på vört å vinegummi i falun på söndag :-)

    SvaraRadera