Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-06-08

Bilder och resultat från Arlanda Test Track Race

Inte sist, men nästan.

Så skulle man snabbt kunna sammanfatta min insats igår. Man kan inte vinna varje gång och någon måste ju vara sist också, som jag brukar säga. Dagen var rätt stressig igår. Fixade med hojen in i det sista, kom iväg en dryg timme senare än jag räknat med hemifrån och landade i Arlanda efter en intensiv körning dit. Då hade jag fortfarande inte testkört cykeln. Med 20 minuter kvar till start så var jag ombytt och klar att rulla lite på hojen. Den fungerade. Såklart.

Kom sent till startfållan, stod sist och pratade med Andreas Arvidsson som var på gott humör. Det är han nog alltid. Han blev till slut trea i loppet och med den kapaciteten är det lätt att stå sist i startfållan och skoja.

Jag stod visserligen också sist och skojade. Men jag gjorde det med svag form, dåligt självförtroende och fel inställning. Denna helg har jag tänkt använda för att försöka köra mig i form igen. Vätternrundan och SM väntar runt hörnet och då är det alltid lite extra trevligt om formen är som den ska. Jag vet att jag blir bättre om jag får cykla mycket och hårt. Förhoppningsvis så är jag redan lite bättre på söndag och Falkenloppet.
Nåväl, starten gick och Andreas tog sig snabbt uppåt i fältet. Själv var jag rätt dålig i kurvorna, feg och krigade inte tillräckligt om positionerna. Vilket gjorde att jag fortsatte att vara bland dom sista. Banan var lätt, men väldigt kurvig vilket gjorde att fältet ofta var ett enda långt led. Jag och andra började släppa luckor där bak. Några orkade jag passera men jag fick ge mig efter bara några minuter. Hade ingen lust att kliva av då jag ju vill få bra träning denna helg, tack och lov hade Per-Erik Nilsson från CK Valhall inte heller någon lust att kliva av och vi jagade ikapp några andra att bilda förlorargrupp med. Vi var 5-6 cyklister som jobbade oss runt hela loppet i ganska hög intensitet, men utan chans att någonsin komma tillbaka till klungan igen.
Då vi ska köra tre dagar i rad så tänkte jag att det är onödigt att spurta om en nästan sistaplats, bättre att spara krutet till kommande race. Men så skulle det attackeras innan sista kurvorna och då vaknade ju givetvis tävlingsdjävulen i mig. Skickade på en långspurt ut på målrakan, trodde att jag hade gått alldeles för tidigt men när jag tittade bakåt fanns ingen på hjul och där satt den 58:e platsen!

Totalt var det 62 cyklister som tog sig runt i vår klass, fullständiga resultat hittar ni här: Resultat Arlanda Test Track Race 2013

Post race bild från Jesper Andersson. Fler bilder från Arlanda Test Track Race hittar ni här: www.jeppman.com
Marco Jeres har samlat ett gäng bilder här: Bilder Arlanda Test Track Race 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar