Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-06-09

Om jag ska köra Falkenloppet igen...

...så måste minst en av följande två punkter införas:

 • Polis-MC före klungorna
 • Enkelrikta tävlingsbanan
Idag kunde halva elitklungan ha hamnat i grillen på en gammal Volvo om det inte var för att han sladdade in i räcket och en betongstolpe istället.
Jag säger inte att det är arrangörens fel att en stor andel av bilisterna i Nynäshamn tycks var idioter, för jag märker inte av samma problem på andra ställen. Inte i lika stor utsträckning. Trots att det fanns skyltar som varnade för cykeltävling och flaggvakter i alla korsningar in på banan och trots funktionärer på MC samt ledarbilar före cyklisterna så tycks bilisterna inte ens släppa på gasen trots att dom möter en stor klunga cyklister.
Det bästa vore givetvis att enkelrikta hela banan som ändå bara är en mil lång och går på mindre vägar. Alternativt om kanske Polis-MC kan göra att folk lyder. Även förra året minns jag att det var många bilister som höll full fart, trots funktionärer och stora klungor på just den här tävlingen. Är det något skit i drickvattnet i Nynäshamn?

I damklassen (som av någon anledning körde tillsammans med H40) inträffade en allvarlig olycka då klungan snabbt svängde undan för en parkerad bil och en av tjejerna hamnade i diket och fick hämtas med ambulanshelikopter. Hoppas du är OK!
Uppdaterat angående damcyklisten: "Brutet nyckelben, axeln ur led, skrapsår, slog i skallen"

6 kommentarer:

 1. Tråkigt att läsa, på tal om trafik, om du saknar två varningsskyltar för cykeltävling så finns dom vid badet i Svärdsjö.
  //CE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet.. :/ Hämtar dom nog idag.

   Radera
 2. Tycker även att alla cyklister har ett visst ansvar , vi kör/tävlar på ej avstängda banor, vilket innebär att vi skall följa trafikreglerna , samt att många cyklister kör som att de tror att det är VM, vi måste börja repsektera varnadra . När jag var Jun cyklist och blev elit, så var det andra bullar , skötte man sig inte då så fick man sig en rejäkl avhyvling , jag tycker man skall inför poändsystem för att köra i elit klassen!

  MVH Tobias Stridsberg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker mig att ta cyklisternas del i tävlingarna i ett eget inlägg framöver. Det är nog gamlingar som du och jag som ska dela ut avhyvlingar nu för tiden. Poängsystem är givetvis drömmen, men har vi tillräckligt många cyklister för detta?

   Radera
 3. Bra synpunkter i både inlägg och kommentarer! Men här gör de ingen nytta... Se till att de kommer arrangören och Tävlingsjuryn till kännedom, annars lär det se likadant ut nästa år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arrangören är medveten om detta och det kommer nog diskuteras på Falkens nästa styrelsemöte.

   Radera