Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-06-10

Min egen insats i Falkenloppet

Taggad som bara den kom jag till Falkenloppet i god tid igår och satte mig i familjen Kvists husvagn. Där satt vi väl och hade det så trevligt i regnet innan övriga cyklister i laget anlände. Tyvärr upphörde regnet, hade annars sett fram emot en regntävling för att förbättra mina odds något. Jag har ju känt dom senaste veckorna att formen inte direkt varit på topp, men ett linjelopp passar mig mycket bättre än tävlingen i fredags eller lördags. Så hoppet fanns ändå om en godkänd insats.

Drömmen var att komma iväg i en tidig utbrytning och vi i Falu CK hade givetvis som mål att vara med när en grupp skulle gå iväg. Vi misstänkte att dagens utbrytning skulle hålla, alternativt att en andragrupp skulle ansluta senare. Klungspurt kändes inte så jättetroligt.

Direkt i inledningen av loppet så känner jag att formen fortfarande inte anlänt utan jag känner mig som en seg julegris. Börjar loppet långt fram i klungan men halkar bakåt under första varvet. Mot slutet av första varvet så punkterar vår formstarkaste cyklist, Christoffer Kvist. På denna tävling fanns ingen service så där var hans lopp över. Ute på andra rundan av tolv så attackeras det fortfarande friskt och ett gäng kommer iväg samtidigt som det blir en stor vurpa i klungan med ca: 10 cyklister inblandade. Jag får bromsa riktigt hårt för att undvika cyklister och cyklar som flyger överallt. På bägge sidor av vägen ligger cyklister i diket och några ligger kvar på vägen. Ingen faluåkare vad jag kunde se. Joel hade varit aktiv i klungans spets och jag var helt säker på att han gick med i utbrytningen. Johan och Fredrik är också med i klungan och vi alla tre är övertygade om att vi har Joel med i förstagruppen. Jag försöker fråga vid langningen om Joel sitter med men får inget klart besked. Varvet mäter ungefär en mil och vid flera varvningar är det cyklister och ambulanser kvar på olycksplatsen.

Efter några varv är jag med och attackerar lite. Tyvärr är attackerna av modell kattunge, så jag skrämmer inte direkt många i klungan. En andragrupp piper iväg och ingen av oss tre falucyklister i klungan är med. Jag gör ett desperat försök att ansluta när det är alldeles försent, men mina kattungeben protesterar med ett gnälligt jamande. Klungan slår gärna av på farten, mina ben är skit men jag gör ändå någon mer fartökning för att åtminstone försöka få fart på klungan. Om inte jag kan göra något på egen hand så kunde jag kanske få fart på andra så vi inte släpper iväg den där andragruppen med alldeles för mycket.

Får dock inse att både förstagruppen och antagligen andragruppen är förlorade för oss i klungan. I Falu CK så känner vi givetvis att vi borde ha varit med i den andra gruppen som gått, men Joel trodde vi satt i förstagrupppen och andragruppen skulle nog inte komma ikapp den.

När det är 5-6 varv kvar så börjar några gå runt längst framme i klungan. Jag ville få bra träning denna helg för att försöka komma tillbaka i form igen, och om jag inte är med i grupperna som tävlar så kan jag väl i alla fall köra mig lite tröttare i täten på klungan. Så jag ansluter. Vi är nog ca: 8 cyklister från olika klubbar som nöter på i spets. När vi kört på i ett varv så visar funktionärerna i målvagnen att det bara är ett varv kvar, trots att det borde vara tre. Speakern ropar också tydligt ut att det är ett varv kvar och vi cyklister tänker väl att man kortat ner tävlingen på grund av vurpor och annat. Vi kör på ganska hårt på det vi tror är sista varvet. Rundan avslutas med att Alexander Gingsjö tar en monsterförning som får folk att släppa rullen bakom honom. När vi når "målet" så visar dom nu TVÅ varv kvar och luften går ur mig. Andra fortsätter att jobba framme i klungan men två varvs arbete fick räcka för mig.

När det börjar närma sig målgång så smyger Johan och Fredrik uppåt i klungan. Jag ser hur dom sitter långt framme men kanske att dom hamnat lite för långt fram eller riskerar att bli instängda om fler vill ta sig fram på kanterna. Så jag skickar på en sista kattungeattack med 500 meter kvar eller så för att få igång spurten och ge grabbarna i laget ett bättre läge. Med min form så orkar jag inte mycket mer än att ta mig förbi klungan men nu är spurten i alla fall i full gång. Johan kommer in som tvåa i klungan, men då klungan körde om en 25:e plats så jublar vi inte speciellt mycket över det. Istället frågar vi direkt hur det gått för Joel. Då får vi veta att han varit med i den stora vurpan på varv två och fått åka ambulans därifrån. Dubbelt tungt alltså.

Nu klarade sig Joel utan frakturer men med en del sår och ett tillsnyggat yttre.

Denna vecka ska jag försöka trolla med knäna för att få till en någorlunda form till Vättern GP och Vätternrundan. Veckan efter väntar Solleröloppet och SM och då måste formen ha landat.

Här hittar ni resultat från Falkenloppet 2013.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar