Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-06-16

Bilder, Garmin-data och lite text från Vätternrundan 2013

Conti test team innan start

I Uppgränna, fint ställe!

Efter Fagerhult och jag har råkat hamna i svansen...

Två timmar senare och jag har letat mig upp i gruppen igen

Konstnärligt foto

Slagna hjältar som inte kommer klara sig runt på under sju timmar

Inte långt kvar nu, kämpa!

Svettiga gubbar i utkanten av Motala

Strax innan mål kom rekordgruppen ikapp oss. De tangerade rekordet på 6:37 trots besvärlig vind, forta gubbar!

Självklart tog jag med mig mitt skräp, det gjorde väl du också?

All min data från Garmin-datorn hittar ni här: http://connect.garmin.com/activity/328460459

Igår då. Tidig morgon i Falun för avfärd strax efter fem. Resan ner gick bra och jag tog mig lite tid i det stora mässtältet efter att jag hämtat nummerlappen. Lite för mycket tid i tältet kanske för sedan blev det bråttom. Landade nere vid starten med fem minuter kvar till start och då stod ett toabesök överst på listan. Men, jag var där och jag var där i tid. Hade hoppats att den usla formen inte skulle betyda så mycket under 30 mil utan att då skulle andra faktorer spela in efter ett tag. Hade givetvis fel och det gick inte att ljuga så för mig själv. Kändes ändå rätt okej för mig personligen i den kraftiga motvinden ner till Jönköping. Men att det var så många i gruppen som orkade gå med runt gjorde att jag var lite orolig för intensiteten. Det borde inte ha varit så många som orkat gå med så länge.
Efter Jönköping så skulle vi få avnjuta medvind och här tänkte jag att agnarna skulle sållas från vetet. I medvind kan man inte gömma sig lika bra i gruppen utan då är det cyklisterna med pang i benen som regerar. Det var nu jag skulle börja pressa lite mer för att få till ett bättre samarbete i gruppen. Nu skulle förlorad tid köras in.
Men vad händer ni tror ni? Det visar sig snabbt att jag är agnen med stort A. Får gå ner i svansen efter ca: 130 km. Hoppas återhämta mig något för att vara med igen efter det planerade stoppet efter 140 km. Hinner kissa och fixa två flaskor sportdryck i depån men kommer näst sist ut därifrån och kommer då in i svansen, krigar inte för att ta mig upp heller. En stund senare så räknar jag ut att vi måste hålla lite drygt 46 km/h dom sista tolv milen för att klara oss under 7 timmar. Fattade då att det inte skulle gå. Då vi inte körde för att ta oss runt så snabbt som möjligt utan för att klara oss under sju så var det många som blev uppgivna och på slutet handlade det mest om att ta oss i mål.

Vid knappa 150 km så ville jag ge upp. Insåg dock att om jag släpper gruppen så får jag cykla ensam och då kommer det ta ungefär hundra år att ta sig runt, så jag bet mig kvar. När jag sedan klarat 200 km så tänkte jag att nu har jag velat ge upp i fem mil och nu behöver jag bara vilja ge upp i 10 mil till så är jag i mål sedan. Vätternrundan är fruktansvärt långt och att åka med dålig form rekommenderar jag ingen.

Jag vill avslutningsvis tacka Leo och Natasja för tre härliga år med Conti Test Team.

4 kommentarer:

 1. Kan du inte byta till metrisk på Garmin-kontot, är lite enklare att jämföra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har mitt inställt på metriskt. Men Garmin väljer att ha brittiska mått som default för alla som inte är inloggade. Finns dock en knapp uppe i högra hörnet där man kan välja att visa allt i metriska mått.

   Radera
 2. Hej Henrik... via dette link vil jeg gætte på at det er jeg som er fanget af Grip Graps fotograf ca 10 km før mål :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151724457024804&set=a.10151724456079804.1073741838.196597859803&type=3&theater
  Der er en 5 billeder :)

  Line

  SvaraRadera
 3. Det där var ju riktigt kul. Synd att vinden kämpade emot oss. Nytt försök nästa år?
  /J

  SvaraRadera