Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2013-06-02

Dags för Långa Lugnet

Så här långt ifrån slinga 2 bor jag, alltid lika kul med tävlingar på hemmaplan!

Dags alltså för den andra deltävlingen i Långloppscupen, hemmatävlingen arrangerad av Falu CK: Långa Lugnet. Just nu är det 533 anmälda men det lär ramla in en drös till idag. Vi når nog inte 600, men en bit över 550 borde gå. Enligt väderprognosen så blir det halvklart och 20-22 grader varmt. Gött cykelväder!

Som favoriter till segern håller jag Calle Friberg, Magnus Darvell och Matthias Wengelin. I den ordningen. Segertiden för herrarna gissar jag blir 2:16 och för damerna 2:37. I damklassen tror jag på Emmy Thelberg, Angelica Edvardsson och Jennie Stenerhag. I den ordningen.

För egen del har jag ju gått ut med att jag hoppas på en topp-30. Har efterhand insett att det kanske är en något för tuff målsättning, men det ska ju inte vara lätt att nå sina mål heller. Hade banan varit av lättare karaktär så hade nog topp-30 gått ganska galant.

Banan då.
Förstaslingan är nästan bara grusväg. Några motionsspår bryter av mot slutet av förstaslingan och när vi kommertillbaka till Lugnet-terrängen så går vi in på stigar som leder oss upp till terrängen kring hopptornen. Högt upp alltså.
Andra slingan börjar snabbt, riktigt snabbt. Men efter någon kilometer kommer en liten asfaltsbacke som sedan övergår i grusväg innan vi svänger upp på stig mot Jungfrubergets höjder. Från den stigen så har man inte längre så mycket hjälp av varandra utan ett eget tempo kan var klokt att hitta. Den andra slingan går mycket på motionsspår och stigar. Just stigarna på andraslingan tycker jag är dom tuffaste på hela banan. Andraslingan avslutas med mycket snabba motionsspår svagt utför, riktigt härliga!
Tredjeslingan består mycket av skidgator, man börjar med att tugga en del motlut för att sedan avbryta med en av dom handbyggda och mycket härliga stigarna. Stigavsnitten på tredjeslingan är kortare och inte lika tuffa som på andraslingan, här gör dom ständiga rikningsförändringarna och kuperingen att det kommer bli tufft ändå. Slinga tre avslutas med en härlig utförsåkning på handbyggda stigar och motionsspår, så grymt härligt att man förlåter dom tidigare backarna på skidgatorna.

Ut på slinga två

Elak backe

Har du spångest?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar