2016-02-12

Har ni några frågor?


Hej gullungar!

Frida hittade ficklampan på mobilen idag, i övrigt har det inte hänt mycket spännande. I alla fall inte mycket cykligt. Därför tänkte jag passa på att kolla med er om ni har några frågor till mig? Har ni det så ställ dom här med en kommentar så svarar jag på allt.

Jag sålde ett fatbike-däck idag via min Facebooksida. Det gick ju snabbt och smidigt, så det dyker kanske upp fler sådana försäljningar framöver där. Fick en videolänk skickad till mig idag, det ska bli dom första Skånska mästerskapen i cyclocross och vill ni se promofilmen så gör ni det här: 

24 kommentarer:

 1. Hej Henrik! Har du några favorit däck till din MTB? Har tänk och köpa nya sulor till min. Och det finns en upp sjö av modeller:-(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!

   Jag har framför allt kört på Continental Race King 2.2" dom senaste åren. Rullar lätt, men jag har punkterat ganska ofta under 2015.

   Radera
 2. Resultat sägs komma av träning + återhämtning, tränar gör du ju men det verkar som du slarvar med återhämtningen dvs sömn o mat?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att jag tränar alldeles för lite. Mat äter jag och jag sover också, även om jag önskar att jag kunde sova mer.

   Radera
 3. Hur (vem?) gör ditt träningsschema och vad har du för tänk kring om/det? //Ankan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gör mitt träningschema på gott och ont. Du kan läsa mer om det här: http://oijer.blogspot.se/2015/10/malsattningar-traningsprogram-annat.html

   Radera
 4. FS eller HT i långloppscupen, vad ska man satsa på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns som om de fler och fler i yppersta eliten går mot FS, men jag håller mig kvar på HT.

   Radera
 5. Ser på dina inlägg att du mest cyklar på din Hardtail MTB. Har väl bara sett ett par inlägg om den Fulldämpade du fick i höstas. Gav du upp den så fort? Om du gjorde det, vad var det du inte gillade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tanken var bara att jag skulle testa den och se om jag hellre ville ha FS. Har bestämt mig för att köra HT nästa år. Den är tyngre, mer som kan krångla och jag måste liksom lära om mig när det gäller att cykla i skog med en FS.

   Radera
 6. Vilka blir topp 3 i långloppscupen 2016?
  Blir det den förstärkta varianten av raceking för dig i sommar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om de satsar på samma sätt som i somras så tror jag det blir samma tättrio som i år. Kanske att de byter någon placering med varandra (Bleckur, Edin och Flockhart). Sedan tror jag sådana som Du, Sparr och några andra slåss om placeringarna typ 3-5.
   Om killar som Wetterhall, Emil Lindgren och Michael Olsson kör ett flertal lopp så blir de givetvis giftiga för fina totalplaceringar.

   Radera
  2. Har inte bestämt mig för några däck än....

   Radera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Mångsysslare som du är!Jag har ett par frågor.
  Tror du att mtb gör dig till en bättre landsvägscyklist eller sämre? Jag har börjat köra mtb i höstas och jag är lite fundersam om det kommer att göra mig till en bättre landsvägscyklist eller sämre.
  Vad var det som försämrades och förbättrades under de åren du körde landsväg och inte mtb.
  Lite dåligt ställda frågor kanske men jag hoppa du fattar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker att jag var bättre landsvägscyklist när jag satsade på MTB än jag var när jag satsade på lvg. Det kan i och för sig ha att göra med att jag var sämre cyklist överlag när jag satsade på lvg. När jag satsade rejält på MTB förr så tränade jag ju bättre. Som MTB-cyklist så tränar man oftast mer intensivt, vilket ju alltid är bra.

   Radera
 9. Vad kör du på för däckstryck på CV?

  SvaraRadera
 10. Kul! Här kommer 3... Hur många cyklar har du? Vad jobbar du med? Hur många träningstimmar i veckan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har 7 cyklar i cykelrummet om man räknar med min testcykel. Men jag ska bli av med några, så säg att det landar på 4+testcykel innan våren är här.
   Jag är trafikplanerare på Dalatrafik där jag haft ansvar för Falu kommuns busstrafik.
   38½ timme hittills i år. Nästan 442 timmar förra året och jag siktar väl på 7-10 i veckan.

   Radera
 11. Michael Johansson13 februari 2016 06:50

  Ser att du cyklar i stort sett i ur och skur.Gillar du inte skidor?Det måste ju finnas fantastiska möjligheter att träna detta i Dalarna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sedan vintern 2009 så har jag åkt skidor några vintrar. Men nu var det faktiskt något år sedan igen. Körde Vasaloppet 2010 och 2012 men efter senaste "loppet" så har skidorna legat kvar i sitt fodral... HAde tänkt plocka fram dom i vinter igen, men det har ju varit en ganska dålig vinter så jag har inte känt något större sug efter skidåkning.
   Som det är nu så har jag väldigt lite tid för utomhusidrott så när jag får möjlighet att köra något ute så måste fokus ligga på cykel.

   Radera
 12. Hårdare eller mer? Du nämnde lite i ett tidigare inlägg i veckan kring att vila mer mellan intervaller för att kunna köra högre watt, är din uppfattning attt det är bättre och köra färre intervaller hårdare än lite lugnare och köra någon extra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det beror nog lite på vad man är ute efter och hur mycket tid man har. Det kanske är jättebra att vila en timme mellan sina tjugominutersintervaller. Men om man har 67 minuter på sig att träna, så är det nog bättre att bränna av tre med en kort vila mellan intervallerna än att bara köra en intervall.

   Radera