2016-02-23

"Då är ju din pappa känd!"

Fridas skor på dagis.

Ja, det där dagisäventyret gick ju som väntat väldigt bra. Frida skötte sig och allt verkade ha gått bra. Hon har fått lite hosta sedan hon började skolas in där och nu i kväll var den riktigt elak. Så det verkar bli en dag hemma med mig imorgon om hon inte mirakulöst tillfrisknar i natt.

Utvecklingssamtalen med barnen idag gick bra. Funderar på om det är lite som det är i TV-programmet Idol där man dom första gångerna bara får beröm, för att sedan sågas vid fotknölarna en bit in i utbildningen. Vet inte om jag skrivit det tidigare, men med Ebbah så funderade vi på att hoppa över ettan när det var dags att börja skolan. Hon har väldigt lätt för sig i skolan och det är ju bra. Vi valde dock av olika anledningar att låta henne gå i ettan. Jag var väl kanske en av de i samtalen med förskolelärare och oss föräldrar som tyckte det vore klokt om hon började i ettan utan att hoppa över någon klass. Men nu undrar jag om det verkligen var rätt val. Man vet ju sällan något på förhand.

I eftermiddags så spelade båda mellanbarnen innebandy. Ebbah och jag unnade oss lite belöning innan. Jag fick för att jag gjorde ett så bra pass på dagen och Ebbah för hennes positiva utvecklingssamtal.

När Filip och jag stod och tittade på slutet av Ebbahs innebandyträning så kom en pojke fram till Filip och frågade vad han hette. Filip, svarade han. Då frågade pojken vad jag hette och Filip svarade "Henrik". Då frågade pojken om jag hette Henrik Öijer och när Filip då svarade ja, så utbrast pojken:
- Då är ju din pappa känd!

Det där gjorde ju min dag i alla fall...

2 kommentarer:

  1. Mina päron lät mig hoppa över och fan, ingen bra idé asså, inte när jag var 12 och de andra 13 iaf haha! ;) Men rent kunskapsmässigt så klarar man sig bra ändå.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha. Det finns väl olika känsliga åldrar antar jag. Något som gör det här lite känsligt är ju att storebror är ett år äldre...

      Radera