2016-02-02

Cykelnyheter

19-åriga Femke Van Den Driessche, ni vet hon med motorn i en cykel.

Det före detta proffset Nico van Muylder har klivit fram och säger sig äga cykeln som man hittat motorn i. Dock så säger han inget mer än just det, att han äger cykeln.
Eftersom cyklisten och dess team är ansvariga för vilka cyklar som den tävlar på och har i depån, så spelar det ingen roll om någon annan äger den. Står en cykel med motor i depån så är det alltså cyklisten/teamet som straffas ändå. Frågan är då om man nu ska straffa både teamet och cyklisten? Ska man stänga av det belgiska landslaget från cyclocross-tävlingar?! Eller är det Femke som ensam ska hållas ansvarig för att någon, enligt Femke, har råkat ta med någon annans cykel till depån? Eventuellt så kanske man kan stänga av hennes depå-personal och inte hela landslaget... Men i reglerna så står det att laget blir avstängt.

En liten parentes i det här är att Femkes bror just nu avtjänar en avstängning för EPO-bruk.

-----

Jag såg igår att Sporza ska sända damernas Flandern runt både via TV och livestream. Ringa in den 3:e april i kalendrarna. http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2561911.

-----

Svenska cykelförbundets ordförande Yvonne Mattsson föreslås inte som ordförande för nästa period av valberedningen. Istället är deras förslag Stefhan Klan. Eftersom Yvonne Mattsson har blivit nominerad av Kungälvs CK, Västternorrlands CF och Härnösands CK så antar jag ändå att hon fortfarande vill vara ordförande.
Brevet från valberedningen med deras förslag på ny styrelse samt de nominerade hittar ni här:
http://scf.se/forbundet/wp-content/uploads/sites/9/2015/11/Fj%C3%A4rde-brev-fr%C3%A5n-valberedningen-31-jan-2016.pdf

-----

Ja, vi börjar dagen med lite cykelnyheter idag. Har ändå inget träningspass att skriva om då jag istället för att sabba ännu en nattsömn valde att just sova igår. Nu blir det sex dagar i rad med träning. Härligt!

4 kommentarer:

 1. Skulle vara otroligt konstigt att inte alla visste om att cykeln inte var som den ska vara, allså en riktig cykel. Varför ska man vinna på falska premisser? Om det inte bara handlar om pengar :( . var paketet något att ha?som du fick igår? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig. Paketet var absolut något att ha, visar det kanske i bloggen någon dag.. ;)

   Radera
 2. På bilden ser det ut lite som när "Team kalas" (Darvell och Nilsson) för några år sedan presenterade Öijer-stilen för att ta sig upp för en brant backe?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stämmer bra det. En stil som används av stora delar av världseliten eftersom den fungerar bra.

   Radera