Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2023-03-13

En timme och 45 minuter stenhårt race!

Hej och god morgon på dig!

Där hänger jag och ser trött och sliten ut. Har just gjort av med 1700kcal på 1:45 så det är i sin ordning.

På söndagar så kör jag på en annan plattform än Zwift, nämligen Mywhoosh. Loppen där blir alltid stenhårda för det är hård konkurrens och tävlingarna gynnar watt-starka cyklister. Igår flög jag av tätklungan ganska tidigt. Samma bana som för två veckor sedan då jag hängde med längre. Igår kände jag dock att benen inte var riktigt pigga, samma känsla i förrgår och ytterligare ett lopp i benen gjorde inget bättre heller antar jag. 

Jag hamnade ändå i en kvintett så jag blev inte helt ensam och jag försökte då och då hålla uppe tempot i gruppen. Tävlingen igår bestod nästan som av två delar. En del till målbacken och så målbacken. Vägen till målbacken tog drygt 51 minuter och med en snittpuls på 164, så det var ganska hårt. Därefter tog jag mig uppför målbacken på 45 minuter med en snittpuls på 166 (290w). Trots att jag åkte av tidigt så fick jag en sluttid som var ungefär 4 minuter snabbare än för två veckor sedan. Nyckeln igår låg i att jag höll ihop mycket bättre under den långa slutbacken. 

Jag skulle egentligen behöva kapa 8-12 minuter ytterligare på den där tiden för att vara med i matchen som innan diskbråcket. Men det kommer. Några watt i taget närmar jag mig en bättre form. 


Efter cyklingen och en lunch så åkte jag med barnen till IKEA. Där handlade vi lite diverse smått och gott. Mest till barnens rum. Vi var där ganska länge och väl hemma så var det middag och jobb med Svenska Cykelspelen/Lugnet XCO i några timmar. 


En intensiv dag som verkligen gick i ett men det är kul att det händer saker och att det alltid finns något att göra. 


Nu är det en ny vecka med nya möjligheter. Planen i stora drag ser ut såhär:

Måndag: Lätt träning
Tisdag: Ymir kör semifinal och jag har möte med Svenska Cykelspelen. Vilodag.
Onsdag: Sjukgymnast och intervaller
Torsdag: Intervaller
Fredag: Cykelmöte och AW på Zwift
Lördag: Distans? 
Söndag: Tävling på MyWhoosh


Tack för att du läste, vi hörs här imorgon igen. Hoj! 


Om du tyckte att detta var intressant så kan du också följa mig via följande kanaler:

- Köper du cykelkläder via min affiliate-länk hos Siroko så får du 10% rabatt på alla priser, även dom cykelkläder som redan är till nedsatt pris: https://srko.co/henrikoijer (länken ger automatiskt omräknade priser, ingen kod eller annat behöver anges)
- Om du vill köpa cykelhjälm och glasögon så har jag en rabattrabattkodkod hos Limar som ger dig 30% rabatt, ange: LIMAR30OIJER
- Om du vill är intresserad av produkter som hjälper dig att återhämta dig snabbare eller bara vill avnjuta en skön avkoppling så får du 10% rabatt på https://hypericenordic.com/ om du använder koden Henrik10 vid ditt köp. Jag har massagepistolen Hypervolt 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar