Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-06-14

Jenny Rissveds blev tvåa i världscupen och vi cyklade Skottsvängen!

Hej och god morgon!

Ny dag, ny vecka och nya möjligheter. Om man inte gillar måndagar så är tipset att intressera sig för aktiehandel, för då kan plötsligt helgen kännas lång i väntan på nästa handelsdag. Klockan 9 sätter det fart igen! 

Det syntes redan i fredags att Jenny Rissveds var pigg och att hon körde inspirerat. Igår visade hon fortsatt fin form när hon körde till sig en andraplats i årets tredje världscupdeltävling i Österrikiska Léogang. I ett väldisponerat lopp så kunde hon komma tillbaka mot slutet för att ta några placeringar och alltså sluta tvåa bakom omöjliga Loana Lecomte. Loana tycks ju kunna vinna allt just nu och imponerar stort.

För herrarna gick det tyngre. Oscar Lind slutade 55:a i U23-klassen och Emil Lindgren blev 72:a i herrar elit.


Linda och jag turistade i Bjursås igår, där vid skidanläggningen två mil från där jag bor finns några av Biking Dalarnas cykelleder. När jag var ute och cyklade tidigare i veckan så tog jag mig fram på ett par fina stigar med en markering från Biking Dalarna och tänkte då att det där kunde vara en helgaktivitet för oss. Det är ju alltid bekvämt att låta någon annan bestämma rutten och kanske hittar man något nytt eller åtminstone så får man kanske åka något som man inte hade tänkt sig själv. 

Vi cyklade den längsta av lederna, som heter Skottsvängen och mäter 41 kilometer på varierat underlag. En hel del asfalt i början faktiskt men sedan mer grus och skog. Snitthastigheten sjönk ju längre in på rundan man kom och det blev en riktigt fin tur som rekommenderas. Mot slutet av rundan så avbröt vi för en lunch på Dössberget, men man hade givetvis kunnat köra hela rundan och sedan skarva vidare till lunchen eller äta den på väg därifrån. 

Jag tog ett gäng bilder och här är några av dom, i omvänd kronologisk ordning (Linda bilden längst ner):1 kommentar:

  1. I am really happy to say it’s an interesting post to read. I learn new information from your article, you are doing a great job. Keep it up I Am Also a Professional Blogger At best gravel bikes under 1500

    SvaraRadera