Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-06-11

Full gas, massa watt och avhängd på Le Peloton!


Hej och god morgon på dig! 

Le Peloton kördes i mestadels dimma igår, magiskt fint och ack så skitjobbigt. Vi skojade ju till det och körde i motsatt riktning mot vad vi brukar göra så den där långa och jobbiga tredjesträckan blev nu förstasträcka. Med bland annat runt 5 kilometer grusväg med några tighta svängar och tre bommar att runda. Trots det så snittade jag 42,3 km/h där och 330 watt under 21 minuter. Det blev också lite klassisk Le Peloton-selektion då det inte gick att sitta bakom och bara åka med. 

Jag hade det lite jobbigt på gruset, fick det jobbigare när först en släppte så jag fick spurta förbi och då släppte nästa så jag fick dra en riktig långrökare för att ansluta till de fem av 20(?) som var kvar i täten. Tror ni inte då att också den femte också började tappa?!? Då tänkte jag bara att det får räcka så och stannade kvar på sista hjul. I en tight kurva fick vi dock kontakt igen så när han vinkade med armbågen nästa gång för att han inte orkade mer så spurtade jag förbi. Lyckades passera en till som släppte så när vi var fyra kvar så var vi två som fick ge oss ungefär samtidigt.

Här fick jag (och en till) ge oss på slutet av förstasträckan. 

En kul grej igår var för övrigt att också samlingsplatsen hade bytts ut, något som ungefär hälften hade uppfattat och här var vi i den andra hälften... 

Efter tredjesträckan som igår var förstaträcka så kördes andrasträckan som också är andrasträckan även i motsatt åkriktning. Där hade nog åkningen på förstasträckan satt sina spår för jag blev avhängd med ganska så många kvar i klungan (se första bilden överst i inlägget)

Återsamling efter andrasträckan. Här valde jag att svänga vänster (motsatt riktning från kamerariktningen) medans alla andra tog höger för att köra dagens tredje fartsträcka mot Falun. Jag kände dock att mina ben hade fått nog och jag tog mig till jobbet istället.

Vid mitt jobb finns ett café och vid det caféet så har Le Peloton Borlänge sin fika. Så när jag kom dit så var deras gäng klara och på väg att lämna. Någon gång borde jag vara med där och köra också, perfekt ju att avsluta i princip på jobbet. 
  
   
   
På väg hem sedan så mötte Linda upp och vi cyklade gemensamt hem. Här är hon också upptagen i telefon denna fina afton. 


Ja, ännu en fin cykeldag till handlingarna. Dimmigt och mystiskt på morgonen och sol och värme på eftermiddagen. Hade något ödmjuka ben under Le Peloton och det kanske kan skyllas lite på att jag cyklat mycket dom senaste dagarna. Bara att ta nya tag nästa vecka och vara precis lika trött också då. 

Nu är det dags att avrunda denna arbetsvecka med att cykla igen. Det blir alltså jobbpendling med cykel fem av fem arbetsdagar! Det är väl bara att passa på när vädret är på topp. 

Tack för kaffet, vi hörs snart igen. Ha det bra! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar