Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2021-06-27

Cykelturistat i solsken och Touren är igång

Hej och god morgon på dig! 

Sitter här och spanar ut genom fönstret, hör lite fågelsång vilket tyder på att det fortfarande är uppehåll men väderprognosen skvallrar om att det kan bli en blöt cykeltur idag. Det ska väl gå bra ändå, sol i sinnet och så vidare. 

Har fortfarande inte bestämt mig för var jag ska cykla men vet att jag ska cykla MTB och distans i alla fall. Skönt att ha så många alternativ att det aldrig blir ett problem. Hoppas kunna ha lite energi i kroppen också så det inte blir ett segt släpande av kropp och cykel över stock och sten, nu har jag cyklat tio dagar i rad och med distans dom två senaste dagarna. Så det är risk för att kroppen känner av det lite. Men det är väl bara att gå ut hårt och låstas som ingenting och hoppas att kroppen är lättlurad. 

Igår så cykelturistade vi lite på "hemmaplan" då vi tog bilen dom 3-4 milen till Stora Skedvi där vi hade skissat på en runda. Ett ganska bra tips om man vill se lite mer i sitt närområde utan att köra monsterlånga rundor är ju att ta bilen en liten bit och utgå från en annan plats än hemmet. Vi körde i princip St Skedvi-Fäggeby-Garpenberg-Kloster-Husby-Långshyttan-St Skedvi och det var fina vägar längs med dalälven, en rejäl backe upp till Garpenberg och så lite grus förbi Kloster. Vid Kloster så satt "Näcken" och spelade fiol iförd badshorts, jag tror att det är sådant som bara händer i Dalarna ändå.  

Efter att vi hade cyklat vår tretimmarsrunda så kikade vi runt och åt lite gott på Kulinariet innan vi styrde hemåt igen. 

Om ni vill ha tips på en fin runda eller se var vi cyklade så kika här: https://connect.garmin.com/modern/activity/7023517726
Olshyttebacken, 1.9 km och 5.8% snittlutning. En rejäl backe som i solen och värmen förde tankarna till Mallorca. 

Cirka 7 kilometer grävel. 

Ser ni Näcken där borta? 

Skagenröra och knäckebröd med lite hallonsoda till hos Kulinariet. 


Vi kom sedan hem så vi hann se på touren, otäcka vurpor och fartfylld tävling. Snygg attack från Julian Alaphilippe på slutet också och nu är tävlingen verkligen öppnad. Tyvärr också ett stort antal skadade cyklister och tror att minst fyra ej kommer till start i dagens etapp. Till det ett antal krossade förhoppningar. Kul ändå att tävlingarna är igång och även idag lär det bli luckor i fältet och pangpang-cykling, kan det också bli lite kantvind månne? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar