Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2020-04-05

Henrik Öijer 1 - Mathieu Van der Poel 0


Hej och god eftermiddag!

En sådan här dag kräver väl nästan ett extra blogginlägg för det är ju inte varje dag som jag får tävla mot proffs och dessutom slå dom i ett race.

Har verkligen sett fram emot tävlingen sedan det blev klart att jag skulle få vara med. Trodde att jag skulle flyga av idag men jag gled med täten hela vägen! Mathieu van der Poel och hans lagkamrater fick det jobbigt idag. Mathieu hade snittat 5.1 w kg och 169 i puls så det var nog inte en ren söndagsåkning.

Mina förhoppningar var att klara mig med hyfsat långt fram över första backen så att jag kunde få en bra grupp att åka med. Men klarade mig hela första varvet. Å sen andra och även tredje. Shit så bra jag kände mig. Kanske hade jag underskattat mig själv inför loppet men jag var bara så nöjd när jag var med i täten mot slutet. Hade en fjäder att nyttja i sista backen, trodde det skulle bli mer åka av än vad det blev så jag nyttjade den för att överleva men drog istället på en långrökare helt i onödan. När spurten så drog igång på allvar så hade jag förbrukat allt och fick vingelcykla in över mållinjen.

Blev trots det 17:e i detta lopp. Lionel Sanders stack iväg på sista rundan, fick med sig tre andra men ställde av dom direkt dom gick in i dom sista tre backarna. Sedan höll han undan med två sekunder till en starkt avslutande Samuel Brännlund. Imponerande racing och skoj med utbrytningar som lyckas.

Resultat från Ronde van Zwift:


När jag stängde min stream så hade jag haft 1900 visningar och som mest var det prick 350 tittare! Helt sjuka siffror, senast hade jag väl ca 25. Skoj att så många ville kika, det där får vi göra om!

Här kan ni se min sändning från loppet:

1 kommentar:

  1. Bra jobbat, kul att se o imponerande siffror.

    SvaraRadera