Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-09-14

Vad är meningen med livet? Här har ni svaren

Jag har hört att du lägger cyklingen på sidan för en rejäl skidsatsning. Sanning eller rykten?
Jag vill inte skrämma elitskidåkarna, men jag har ställt in siktet på Vasaloppet. Jag vill inte sticka ut hakan, men Daniel Tynell har ju tre segrar. Det blir inga fler.

Jag läste att Henrik Öijer ställer upp som partiledare för Cykelpartiet i nästa val. Stämmer detta?
Du har inte hört att Öijer-partiet skall ta en plats i riksdagen?

Ny dämpare eller ny ram? Kassan tillåter inte båda.
Är det något fel på dämparen eller ramen? Nya hjul och däck gör nog mer för cykeln om du känner för en uppgradering.

Blir det debut i downhill cupen nästa år?
Det vore kul, hade lite småplaner på det i somras, men jag ville försöka avsluta min XC-karriär på ett vettigt sätt och träning och resa för DH-race fanns det inte plats för. Men om det arrangeras en tävling i Falun så är risken stor.

Var köper man ett Lightningvevparti och vad kostar de?
Här finns info om Lightnings vevpartier. Ett MTB-parti utan klingor kostar 670$. Jag har dock en speciallösning genom ett breddat landsvägsparti med MTB-spindel.

var har du fixat dina edge fälgar?
Om du undrar var jag fått dom från för ställe så är det direkt från Edge Composites. Det skall finnas en norsk distributör, men hemsidan tycks inte fungera. Tyska Shocker Distribution är således den närmsta leverantören med fungerande hemsida.

Donera bort dina prylar.
Det här känns mer som en order än en fråga, så jag avböjer.

Håller du med om att LL-SM var fruktansvärt kort? 2.12 är ett lite längre XC-lopp
Ja. Mörksuggejakten har ju också varit LLSM en gång och också det loppet är ju kort. Personligen anser jag att det bör finnas långlopp med varierande vinnartid. Allt från två timmar till fem timmar skulle fungera för mig. Det är ju fortfarande cyklisterna som avgör tävlingarna och det är lika kul att cykla oavsett längd.
Men, det vore bra om man från förbundet kunde få till en regel som styr vinnartiden på ett LLSM. Personligen skulle jag vilja se 3.30-4.30 som LLSM-segrartid. Så, fria tider och distanser på vanliga långlopp, men SM borde regleras lite. Problemet blir då att hitta arrangörer. Det finns inte många långlopp med segrartid över tre timmar, och inte många klubbar tar nog på sig att arrangera ett helt nytt långlopp för ett SM.


Har då nått mål som motionär? Blir det vättern nu lr? Kanske nått långlopp på mtb i "motionsledet"? Rakar du forfarande benen?=)
Jag har inget cykelrelaterat prestationsmål, tanken är väl bara att fortsätta ha kul på cykeln tills vidare. Men jag kör gärna Vättern någon gång. Något långlopp blir det nog redan nästa år. Jag rakade benen inför LLSM, nu dröjer det kanske till sommaren innan det sker igen.

Varför slutar Du att elitsatsa?
Eftersom jag beskrivit det tidigare i bloggen så hänvisar jag dit: http://oijer.blogspot.com/2009/09/en-till-anledning-for-mitt-llsm-tokladd.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar