Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-09-10

En till anledning för mitt LLSM-tokladd

Ni vet ju att Långlopps-SM är viktigt för mig. Det är hemmaplan och det är långlopp, som jag specialiserat mig lite på. Men den främsta anledningen, som bara ett fåtal personer känner till, är att jag kommer avsluta min elitkarriär i samband med tävlingen. Det blir alltså min sista tävling som satsande elitcyklist. Och den tävlingen vill jag givetvis helst att den slutar med ett jättebra resultat. Därför har jag förberett mig så gott jag kan. Men även om jag inte får något toppresultat så kommer jag ändå känna mig nöjd. Cyklingen är ju inte allt.
Hade jag varit en av de cyklister som vinner tävlingar var och varannan helg och samlar prispengar i en stor skattkista, hade jag nog fortsatt några år till. Men att slita för detta, vecka efter vecka på familjens bekostnad, och bli 9:a, 13:e och 24:a på tävlingarna känns inte längre motiverat.
Jag kommer inte sluta cykla, eller sluta blogga. Bara sluta med elitsatsandet. Beslutet har jag tagit med hänsyn till familjen. De ska inte längre behöva anpassa sig efter när jag behöver träna eller tävla. Istället skall jag nu anpassa eventuella träningspass efter dem. Jag kommer alltså träna när jag har tid.
På söndag, och framöver, är jag alltså en före detta elitcyklist.
Och det känns väldigt bra.
Kommer nog skriva ett mastodontinlägg om någon dag där jag skriver lite om mitt cykelliv, så har ni några frågor eller något ni vill veta så ställ gärna dom frågorna.

9 kommentarer:

  1. Då önskar jag dig extra mycket lycka till på SM. Nu kanske du får tid att hänga med på ett randonnélopp och diskutera belgisk öl och skav i häcken. :)
    /J

    SvaraRadera
  2. Måste varit ett jobbigt beslut att fatta. Men när du väl bestämt dig så får vi väl tro att det var ett rätt fattat beslut! Du måste ju köra några tävlingar framöver också! Lycka till på Lördag, jag tippar dig på plats 7!

    SvaraRadera
  3. Välkommen till klubben! Jag håller tummarna för dig på lördag.

    SvaraRadera
  4. Tråkigt att du lägger ner men har jag nästan förstått med tanke på årets satsningar jämfört med förra året. Hoppas det går riktigt bra nu på lördag så det blir ett bra minne i livet.

    SvaraRadera
  5. Jag tror du kommer tycka att cykel är ännu roligare hädanefter.

    Kanske satsa på Elit-bloggare?

    SvaraRadera
  6. Det är ju en epok som går i graven. Stort lycka till på lördag! Du gör ditt livs lopp och kommer 3a!

    SvaraRadera
  7. Jag brukar tänka så här :
    Cykel är livet men livet får inte vara cykel !

    Läser man det många gånger så förstår man vad det handlar om !
    Det är något stort att vara en av sveriges toppcyklister men det är fanimej viktigare och större att känna att man ger 100% av den tid man vill till sina barn , jag tycker du har tänkt helt rätt , och vafan barnen är bara små en gång , passa på och njut och ta vara på det , snart är dom stora och du kan slakta konkurenterna i H30 klassen !!

    SvaraRadera
  8. Ge fan i H30! Lägg av helt och arrangera fina lopp istället. Har nog besvär av föredettingar i yngsta gubbklassen ändå... Fast det är klart, ju fler desto roligare. Välkommen lite grann när du har åldern inne. :-)

    SvaraRadera
  9. Tack, det är ju några år kvar till H30. Så ni behvöer inte oroa er i onödan.. :)

    SvaraRadera