Image-map Startsidan Startsidan Startsidan Presentation Länkar Kontakt Sponsorer Övrigt

2009-09-28

Kilometertid, löpning

Jag ska springa min första löptävling, någonsin, om knappt två veckor; Hackmora Bergslopp. Men jag har inte riktigt hunnit komma igång med träningen, ännu... Det första jag skall göra är att springa en kilometer på Lugnets löparbana, som ett litet test. Vill se hur "snabb" jag är, och också hur mycket jag förbättrar mig senare. Tänker ju jogga en del framöver. Det är ju en väldigt effektiv träningsform och man behöver inte mycket tid för bra effekt. Jungfruberget ligger ju på andra sidan stora vägen bara, där blir det nog en del löppass. Det som talar emot en skrällseger i Hackmora Bergslopp är att jag, förutom två strandlöpningar i Thailand för några år sedan inte har sprungit sedan innebandykarriären för tio år sedan. Om det ens räknas? Jag är alltså rätt grön på det hela.
Jag skulle vilja veta hur fort ni springer en kilometer, törs ni avslöja det?

Sen tycker jag att vi kör en till tävling; Gissa min tid på mitt första kilometertest.
Världsrekordet verkar vara 2:11.96, bara så ni får något att räkna på...
Den som kommer närmast i sin gissning vinner en energikaka och en gel från High5.

12 kommentarer:

  1. jag törs avslöja att min snabbaste kilometertid i löpning är 3,34 min, men den farten hölls fem km i sträck, dvs 5 km på 17,50.

    Om du satsar allt på en km borde det gå snabbare än så, skulle gissa 3,05 min

    SvaraRadera
  2. Jag sprang min första mil (samt mitt första löp-pass) på typ 52 minuter och sedan kunde jag inte gå på flera dagar. Jag kunde köra spurter på cykeln dagen efter däremot, men det hjälpte inte mot mina gång-besvär.

    SvaraRadera
  3. Jag har gjort 2.36. Tror du skulle klara 3.24

    SvaraRadera
  4. Har 2,34 som pers. Tror som Adam, att du kan komma ner under 3,30. Det borde du göra. Känn ingen press, men springer du långsammare än 3,30 är det en skräll. Inte för att 3,30 är en skamgräns eller något, men de flesta veterangubbarna i min cykelklubb tar 3,30. Och då är de i H40 eller äldre. Och cyklar mest.
    - Tänk inte så mycket på tider, det viktiga är att du blir stolt över din egen tid, även om den är över 3,30. Man ska inte bry sig så mycket om vad de andra tycker. Du har ju varit bra på cykel, och det kan ingen ta ifrån dig oavsett hur du springer.

    SvaraRadera
  5. Vänta lite, när jag sa att jag skulle ut och springa så sa du att de var bögigt?
    Vad har hänt nu då?

    SvaraRadera
  6. hmm... 3:19 tror jag på första försöket.

    SvaraRadera
  7. 3:21 gissar jag på. Vad vinner man?
    /J

    SvaraRadera
  8. Du går ut för hårt och kommer in på 3:32.

    SvaraRadera
  9. Du springer första gången på 3.18! Fast du bör ta det lungt i början trotts att det är så kort tid kvar till "Hackmoraloppet". Dina lungor är trotts allt starkare än dina "springmuskler" varför du kommer att överanstränga dom och t.o.m kunna få muskelbristningar speciellt med mycket uppförslöpning!
    Roine

    SvaraRadera
  10. Jag antar att det är bana vi snackar... Jag gissar att du gör som vanligt och går ut ilte för hårt och slutar på 3.39.

    //Tobias

    SvaraRadera
  11. 3.43 gissar jag på med tanke på motvinden som du kommer att få möta, den isande kylan
    (du värmer upp för dåligt), din löperfarenhet (du går ut för hårt)och din löpbakgrund.

    Lina

    SvaraRadera
  12. När du läser detta har du sprungit å 3.33

    SvaraRadera